Lieke over haar profielkeuze

Lieke
Ik ben bang om iets uit te sluiten.
Naam
Lieke

Je wil niet drie jaar vakken doen die je niet leuk vindt, om opties open te houden voor studies die je ook niet leuk vindt.

Sommige studies kun je alleen doen met bepaalde profielen. Bijvoorbeeld: wanneer je C&M kiest, kun je niet direct Biologie studeren. Kijk voor meer toelatingseisen van de Radboud naar het toelatingsschema.

Het is echter ook belangrijk om te bedenken dat als je C&M het leukste en interessantste profiel vindt, de kans ook heel klein is dat je uiteindelijk nog Biologie wil studeren. Het is het meest belangrijk om het profiel te kiezen dat jij het meest interessant vindt. Je wilt namelijk ook de vakken gaan doen die jij leuk vindt en daarna de studie of baan die bij jou past!

Het kan zijn dat je in 6 vwo zit en er tóch achter komt dat je een studie wilt doen die niet aansluit bij jouw profiel. Je kunt dan altijd nog in de zomer of tijdens een tussenjaar de vakken volgen die je hiervoor nodig hebt. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de site van de Rijksoverheid voor het volwassenonderwijs.