Luka Schepens

Portretfoto van student Luka Schepens
Het allerbelangrijkste aan de intro: je maakt er vrienden voor het leven!
Naam
Luka Schepens
Huidige functie
Student Philosophy, Politics and Society

Luka Schepens deed in 2019 mee aan de Radboud Intro.

In de zomer van 2019 deed ik als aankomend student Philosophy, Politics and Society mee aan de Radboud Intro. Ik was daarvoor nog nooit in Nijmegen geweest, maar ik had gelukkig net een kamer kunnen vinden in het centrum van de stad. Het was super spannend om in een vreemde stad met onbekende mensen mijn studenttijd te beginnen, maar na de eerste ontmoeting met mijn mentorgroepje was die onzekerheid gelijk weg. Het is namelijk voor iedereen nieuw!

Vanaf het eerste moment maakte ik vrienden en zij zijn tot op de dag van vandaag nog mijn beste vrienden. Dat vind ik het mooiste aan de introductieweek. Samen met je mentorgroepje ga je een week lang de leukste en gekste dingen doen. We speelden veel spellen, leerden de stad en het nachtleven kennen, en hadden de grootste lol op het afsluitende festival.

Natuurlijk is zo’n week intens en vermoeiend, maar uiteindelijk krijg je er zo veel voor terug. Doordat ik aan de introductieweek had deelgenomen, wist ik veel beter mijn weg door de stad en op de campus te vinden. Ook kende ik al veel klasgenoten en ouderejaars die me konden helpen in de eerste collegeweken. Door de introductieweek heb ik ook mijn studievereniging goed leren kennen, waardoor ik een jaar later zelfs in het bestuur ben gegaan.

De introductieweek maakt het begin van je studententijd in Nijmegen alleen maar makkelijker en leuker. Maar het allerbelangrijkste: je gaat er vrienden voor het leven maken!