Masterprofiel Erfgoedbeleid

Wat is erfgoed en hoe gaan we om met erfgoed? Hoe maken we verhalen, objecten en beelden uit het verleden fysiek of digitaal toegankelijk voor een brede doelgroep? Hoe kunnen we omgaan met beladen erfgoed? Met het masterprofiel Erfgoedbeleid leer je hoe je organisaties kunt helpen antwoorden te formuleren op dergelijke vraagstukken, die steeds vaker worden gesteld bij overheden (nationaal, regionaal en lokaal), bij bedrijven, en in de kunst- en cultuursector.

Op deze pagina vind je alle informatie over wat een masterprofiel is, de inhoud van de vakken en hoe je je kan inschrijven voor het masterprofiel Erfgoedbeleid

Wat ga je leren?

Erfgoed is een breed begrip, waar veel onderdelen van literatuur, kunst, cultuur en geschiedenis onder vallen. Juist omdat erfgoed veel verschillende perspectieven en disciplines omhelst, kom je erfgoed overal om ons heen tegen.


Het masterprofiel Erfgoedbeleid bestaat uit drie basiscomponenten. In de cursus Erfgoed: beleid & bestuur werk je aan een theoretische basis, die je vervolgens toepast op een echte casus in de cursus Erfgoed in de praktijk. Ook in je masterscriptie buig je je over een vraagstuk op het terrein van erfgoed. Je verdiept jezelf hiermee in vraagstukken rondom erfgoed(beleid) binnen jouw vakgebied.

Erfgoedbeleid