Zoek in de site...

Editie 2014

Dit jaar wordt het Wiskundetoernooi voor de 23ste keer georganiseerd. Op vrijdag 26 september zullen 100 teams zich buigen over de verschillende wiskundeopgaven. Gelijktijdig zal er in Leuven (België) ook een wiskundetoernooi plaatsvinden.

Het programma van het Wiskundetoernooi in Nijmegen zal net als andere jaren in ieder geval bestaan uit de volgende vaste onderdelen:

In de ochtend zal de Estafette plaatsvinden. Tijdens de Estafette moeten de leerlingen zo snel mogelijk opgaven maken waarmee zij punten kunnen verdienen.

Aan het begin van de middag wordt er voor lunch gezorgd. Tevens worden er verschillende, leuke activiteiten georganiseerd. Ook zal er informatie zijn over hoe het is om in Nijmegen te studeren.

Vervolgens begint de middagwedstrijd genaamd Sum of Us. Hierin staat een maatschappelijk relevant thema centraal; dit jaar zal dit 3D-printen zijn. Tijdens de Sum of Us moeten de leerlingen verschillende opdrachten maken om daarmee zo veel mogelijk punten te verdienen. Terwijl de leerlingen bezig zijn met de opgave, worden ook de docenten niet vergeten. Dit Wiskundetoernooi zal Ionica Smeets, het wiskundemeisje, voor hen spreken!

We sluiten de dag af met een borrel. Tijdens deze borrel zullen de prijzen uitgereikt worden door Ionica Smeets. Onder deze prijzen vallen onder andere een prijsreis naar Riga, een weekend weg in een Nederlandse stad met de Belgische winnaars en boeken.

Kortom, een wiskundige dag die je niet wilt missen. Wij kijken er al vast naar uit!


Datum: 26 september 2014