Zoek in de site...

Docentenprogramma

Terwijl de leerlingen zwoegen op de opgaven van Sum Of Us, krijgen de docenten een voordracht over hetzelfde thema (foutenverbeterende codes).

Titel: Kleine foutjes geen bezwaar! -- Wiskundige aspecten van coderingen
Door: Henk Hollmann
Samenvatting: In deze voordracht bespreek ik aan de hand van voorbeelden een aantal interessante wiskundige technieken die een rol spelen bij verschillende soorten codes.

Henk Hollmann (10-03-1954) is een Nederlands discreet wiskundige, afgestudeerd en gepromoveerd in Eindhoven bij de befaamde coderingsexpert J.H. van Lint. Voor zijn proefschrift kreeg hij de SNS bank prijs 1997.  Henk heeft zowel in de industrie (o.a. bij Philips Research) als aan de universiteit (NTU Singapore) gewerkt aan allerlei soorten coderingen.

Tegenwoordig is hij Scientific Advisor bij Philips. Henk is regelmatig betrokken bij allerlei stimuleringsprojecten voor wiskunde en onderzoek onder jongeren (o.a. JetNet, Science Mentorship Programme, SIMC Singapore,  URECA). In 2013 was hij trainer en teamleider van het NTU team voor de "International Mathematics Competition for University Students" (IMC).