Zoek in de site...

Editie 2018

Dit jaar wordt het Wiskundetoernooi voor de 27ste keer georganiseerd. Op vrijdag 21 september 2018 zullen 100 teams zich buigen over de verschillende wiskundeopgaven. Gelijktijdig zal er in Leuven (België)  en Bonn (Duitsland) ook een wiskundetoernooi plaatsvinden.

Het programma van het Wiskundetoernooi in Nijmegen zal net als andere jaren in ieder geval bestaan uit de volgende vaste onderdelen:

In de ochtend zal de Estafette plaatsvinden. Tijdens de Estafette moeten de leerlingen zo snel mogelijk opgaven maken waarmee zij punten kunnen verdienen.

Aan het begin van de middag wordt er voor lunch gezorgd. Tevens worden er verschillende, leuke activiteiten georganiseerd. Ook zal er informatie zijn over hoe het is om in Nijmegen te studeren.

Vervolgens begint de middagwedstrijd genaamd Sum of Us. Hierin staat een maatschappelijk relevant thema centraal; het thema van dit jaar is foutverbeterende codes. Tijdens de Sum of Us moeten de leerlingen verschillende opdrachten maken om daarmee zo veel mogelijk punten te verdienen. Terwijl de leerlingen bezig zijn met de opgave, worden ook de docenten niet vergeten. Voor hun zal er een aparte activiteit worden georganiseerd.

We sluiten de dag af met een borrel. Tijdens deze borrel zullen de winnaars bekend worden gemaakt en kunnen zij hun prijs in ontvangst nemen.

Kortom, een wiskundige dag die je niet wilt missen. Wij kijken er al vast naar uit!