Zoek in de site...

FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen rondom het Wiskundetoernooi van 2020. Mocht uw vraag hierdoor niet beantwoord worden? Laat het ons dan weten. Deze pagina zal aangevuld worden wanneer noodzakelijk.

Algemene vragen

Gaat het toernooi door?

Ja, wij proberen er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat het toernooi op 18 september 2020 door kan gaan via Discord.

Mag mijn school deelnemen?

Ja, wij hebben besloten om alle teams deel te laten nemen die zich hebben aangemeld. Voor deelname is een Discord-account voor ieder team en iedere docent noodzakelijk. Deze dienen ook vooraf geregistreerd te worden.

Waar kan ik mijn teamnummer vinden?

Uw teamnummer is te vinden op de pagina Registratie in het daar te vinden PDF-bestand.

Wat zijn dit jaar de inschrijfkosten en hoe betaal ik deze?

De inschrijfkosten zullen dit jaar € 10,00 per team zijn.

Betalen gaat via overschrijving naar het rekeningnummer zoals vermeld in de lotingsmail die u heeft ontvangen, met als kenmerk "62001094 (Alle teamnummers)". De teamnummers zijn van de vorm "200000" waarbij u de laatste 2 (of 3) nullen vervangt door het teamnummer. (Bijvoorbeeld "62001094 (200037 en 200042)" is een geldig kenmerk voor deelname met de twee teams "37" en "42").
Op verzoek kunnen wij u een factuur opsturen. Hierin zijn deze gegevens ook terug te vinden.

Moet ik mij nog registreren?

Ja, en dat is dit jaar extra belangrijk om goed aan het toernooi deel te kunnen nemen. Dit jaar gaat het toernooi via Discord en vooraf moeten wij handmatig alle teams en docenten in de juiste kanalen zetten.
Om dit overzichtelijk te doen moeten wij weten welke Discord-accounts van welke school komen. Daarom willen wij u vragen om dit jaar niet via de normale weg te registreren, maar via het Google Formulier waarvan wij de link op de pagina Registratie hebben gezet.

Vragen rondom Discord

Welke naam moet ik gebruiken binnen Discord?

Om het overzicht te bewaren willen wij vragen dat ieder team en iedere docent zijn of haar naam aanpast met daarin duidelijk aangegeven de naam en het teamnummer.
Wij raden aan om dit op de volgende manier te doen.
Voor teams van scholieren willen wij vragen of de naam kan worden veranderd in teamnummer - schoolnaam. Bijvoorbeeld:

37 - Radboud Universiteit

Voor docenten willen wij vragen of de naam kan worden veranderd in "D"teamnummer - schoolnaam. Bijvoorbeeld:

D37 - Radboud Universiteit

Hoe pas ik mijn naam aan binnen Discord?

Om uw naam aan te passen gaat u dan als volgt te werk:

  • In Discord is aan de rechterkant een lijst met online gebruikers te vinden. In deze lijst zoekt u uzelf op.
  • U klikt met de rechtermuisknop op uw naam en selecteer "Change Nickname". Hier kunt u uw naam aanpassen.

Vragen rondom de Estafette en Sum of Us

Hoe wordt de Estafette gemaakt?

Wij zetten een week van tevoren de opgaven in de Discord, beschikbaar voor de docenten. U kunt deze dan een aantal keer printen. De vragen kunt u net als andere jaren op dezelfde manier aan uw eigen leerlingen presenteren, en vervolgens online invoeren. Het invoeren gaat in een Google Form.

De leerlingen hebben per vraag 3 pogingen om het goede antwoord te geven, en mogen een vraag overslaan als ze dat willen. De vraag is na drie foute pogingen, of bij overslaan, uiteraard fout.
De docent geeft per vraag aan of de leerlingen de vraag uiteindelijk goed of fout hadden en geeft dan de volgende vraag aan de leerlingen.

Wij adviseren om als back-up ook op papier aan te geven welke vragen de leerlingen goed en fout hadden, mochten er internetproblemen ontstaan. Is dit het geval? Neem dan contact op met de toernooidirectie.

Hoe wordt de Sum of Us gemaakt?

Voor de Sum of Us zorgen wij zelf voor online surveillance. De leerlingen krijgen een PDF-bestand met de opgaven, en kunnen online via een Google Form de antwoorden invoeren. Zorg dus voor een aantal laptops/tablets om de opgaven op te lezen! Uitprinten mag natuurlijk ook, maar let op de tijd! Per team is 1 laptop in principe voldoende voor surveillance en om de antwoorden in te voeren.
Docenten mogen natuurlijk gewoon bij aanwezig zijn bij de Sum of Us.