Volle collegezaal met professor voor de zaal
Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. De BKO wordt erkend door alle 14 Nederlandse universiteiten. Het behalen van jouw BKO doe je via jouw eigen faculteit.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Deze voorzieningen zijn alleen gerealiseerd in de zalen van Campus&Facilities.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer

Nieuws

Studenten en docent in de collegebank.

Gezocht: studenten én docenten voor student-volgt-docent-project

Het ‘Student-volgt-Docent’ project geeft studenten een kijkje in de keuken van het docentschap. Voor docenten is het erg zinvol om het studentperspectief mee te nemen in de ontwikkeling en uitvoering van hun onderwijs.

Sandra Arntz

De onderwijslust van Sandra Arntz

Als tegenhanger van een onderwijslast vragen we elke maand een Radbouddocent om een onderwijslust te delen. Deze maand vertelt Sandra Arntz, promovenda Algemene rechtswetenschap, waar zij energie van krijgt in het onderwijs.

Léon de Bruin

De onderwijslust van Léon de Bruin

Als tegenhanger van een onderwijslast vragen we elke maand een Radbouddocent om een onderwijslust te delen. Deze maand vertelt Léon de Bruin waar hij energie van krijgt in het onderwijs.

Activiteiten

Student met VR-bril op

SIG-bijeenkomst eXtended Reality

Op donderdag 24 oktober organiseert de SIG eXtended Reality in onderwijs een bijeenkomst met het thema 'Immersive Technology'. We trappen af met de langverwachte komst van een nieuw XR device - van uitpakken tot zelf uitproberen!

SIG Neurodiversiteit

SIG-bijeenkomst over Neurodiversity in Education

Voor de zomer is de SIG Neurodiversity in education opgericht. Op 29 oktober vindt de tweede bijeenkomst van deze SIG plaats en iedereen met interesse in hoe neurodiversiteit een betere plek kan krijgen op deze campus is welkom om aan te sluiten.

Twee mensen op een bankje in het groen bij een gebouw op de campus.

SIG-bijeenkomst Duurzaamheid

Wat is de rol van de universiteit om lerenden en docenten in staat te stellen geïnformeerde beslissingen te nemen en verantwoordelijke actie te ondernemen in een veranderende, onzekere en complexe wereld?

Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De ondersteuners in jouw faculteit helpen je graag met onderwijsontwerp, didactisch advies en de inzet van ICT in het onderwijs!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor ondersteuning, budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs-programmas/radboud-teaching-and-learning-centre

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.