Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. De BKO wordt erkend door alle 14 Nederlandse universiteiten. Het behalen van jouw BKO doe je via jouw eigen faculteit.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Deze voorzieningen zijn alleen gerealiseerd in de zalen van Campus&Facilities.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer

Nieuws

Berchmanianum campus Radboud Universiteit

Tweede inschrijvingsronde nieuw BKO-traject van start

Je kan je vanaf nu aanmelden voor een start met het nieuwe BKO-traject in collegejaar 2023-2024. Als je in de loop van het komende collegejaar wil starten aan jouw BKO-traject, dan moet je je inschrijven.

Portretfoto Jan Bransen

Column Jan Bransen: Onwetendheid als intellectuele deugd

Om je hele leven te blijven leren moet je jezelf voortdurend prikkelen en op de proef stellen. Volgens Jan Bransen wist Socrates 2400 jaar geleden al hoe je dit doet: jezelf vragen blijven stellen. Maar hoe pas je dit toe in het onderwijs?

Een foto van universitair docent Thomas Niederkofler in een bibliotheek.

De onderwijslust van Thomas Niederkofler

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Thomas Niederkofler, universitair docent bij de afdeling Economie en Bedrijfseconomie, aan de beurt.

Activiteiten

broodje gezond

TLC Innovatielunch april

Herinner je je die proef met de vacuümbuis in het natuurkundelokaal? Zelfs toen je het donsveertje en de knikker met eigen ogen even snel naar beneden zag vallen, was het moeilijk om te begrijpen dat alleen wrijvingskracht ervoor zorgt dat dat in de...

Kick-off Special Interest Group Sustainability

Deze groep zal zich bezighouden met vragen over de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling. Studenten, docenten en andere medewerkers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de...

Foto van een bijeenkomst in het Huygensgebouw

Faculty of Science Meet up

Op 12 april 2023 vindt de eerste Faculty of Science meet up plaats van 16.00 - 18.00 uur in de Giga-Bite in het Huygensgebouw. Deze interne bijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en...

Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De ondersteuners in jouw faculteit helpen je graag met onderwijsontwerp, didactisch advies en de inzet van ICT in het onderwijs!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor ondersteuning, budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs-programmas/radboud-teaching-and-learning-centre

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.