Volle collegezaal met professor voor de zaal
Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. De BKO wordt erkend door alle 14 Nederlandse universiteiten. Het behalen van jouw BKO doe je via jouw eigen faculteit.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Deze voorzieningen zijn alleen gerealiseerd in de zalen van Campus&Facilities.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer

Nieuws

Voordracht Campusdichter - Uitputtingsslag

Deze week is het students’ wellbeing week. Campusdichter Thijs Kersten legt in een voordracht hierop de focus en laat zich daarbij inspireren door de Zevenheuvelenloop. Hoe kunnen we aandacht blijven houden voor ons eigen (studie)tempo?

Merel van der Wal portrait2

Column Merel van der Wal: Meer dan de som der delen

Op 1 november start Merel van der Wal als themaleider onderzoeksonderwijs en neemt ze het stokje over van Lia Fluit. Merel streeft ernaar om op verschillende manieren bij te dragen aan samen nadenken en onderzoeken van het onderwijs.

Portret van Marjolein van de Pol

De onderwijslust van Marjolein van de Pol

Als tegenhanger van een onderwijslast vragen we elke maand een Radbouddocent om een onderwijslust te delen. Deze maand vertelt Marjolein van de Pol waar zij energie van krijgt in het onderwijs.

Activiteiten

broodje gezond

TLC Innovatielunch december

De Critical Utopian Action Research (CUAR) methode kan nuttig zijn om inclusieve en democratische onderwijsverandering tot stand te brengen. Rozi Tóth zal de CUAR methode introduceren tijdens de innovatielunch van deze maand.

Ontwerpsessie: onderwijs met game-based learning

Ben je bezig met het ontwerpen van onderwijs voor periode 3 of periode 4 en wil je daar een leerervaringontwerp aan toevoegen of principes van spelgebaseerd leren toepassen? Doe dan mee aan onze ontwerpsessie!

Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

Bijeenkomst SIG Duurzaamheid (12-12)

In deze SIG richten de deelnemers zich op vragen die draaien om de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling.

Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De ondersteuners in jouw faculteit helpen je graag met onderwijsontwerp, didactisch advies en de inzet van ICT in het onderwijs!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor ondersteuning, budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs-programmas/radboud-teaching-and-learning-centre

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.