Volle collegezaal met professor voor de zaal
Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. De BKO wordt erkend door alle 14 Nederlandse universiteiten. Het behalen van jouw BKO doe je via jouw eigen faculteit.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Deze voorzieningen zijn alleen gerealiseerd in de zalen van Campus&Facilities.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer

Nieuws

Lia Fluit

Column Lia Fluit: Durf los te laten

In deze column vertelt Lia Fluit meer over haar onderzoeksproject Adapt at Work. Hierin onderzoekt ze samen met onderzoekers van de HAN de ontwikkeling van adaptive expertise.

Marjan Smeulders in een laboratorium

De onderwijslust van Marjan Smeulders

Als tegenhanger van een onderwijslast vragen we elke maand een Radboud-docent om een onderwijslust te delen. Deze maand vertelt Marjan Smeulders waar zij energie van krijgt in het onderwijs.

Eddie Denessen

Leestip van de maand '1988: Gelijke kansen voor Eddie Denessen'

Eerste-generatiestudent Eddie Denessen, eerstejaars pedagogiek in 1988, ontdekt gaandeweg zijn studie het belang van gelijke kansen. Als hoogleraar geldt hij inmiddels als specialist in deze thematiek.

Activiteiten

Gamification workshop

SIG DLX workshop: Gamification

Onderwijs is geen spelletje. Of toch wel? Tijdens deze workshop gaan we aan de hand van meegebrachte bordspellen in op wat gamification is, wat spelelementen zijn en hoe je game-aspecten in je onderwijs kunt verweven.

Groep pratende mensen tijdens een borrel

TLC Onderwijscafé - Art Based Methods

Het Onderwijscafé is dé plek om een keer per maand op donderdagmiddag met collega's even bij te kletsen over relevante, leuke, prikkelende en inspirerende onderwijstopics. Een essay laten schrijven of een tentamen afnemen zijn nog steeds de meest...

broodje gezond

TLC Innovatielunch november

Paarden kunnen je uitstekend helpen in het leren omgaan met en oefenen van persoonlijke en professionele vaardigheden. Ontdek tijdens deze innovatielunch hoe Carolin Ossenkop haar onderwijs buiten de gebaande paden heeft ontwikkeld.

Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De ondersteuners in jouw faculteit helpen je graag met onderwijsontwerp, didactisch advies en de inzet van ICT in het onderwijs!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor ondersteuning, budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs-programmas/radboud-teaching-and-learning-centre

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.