Docentontwikkeling

Op deze pagina vind je een overzicht van alle trainingen voor docenten. De trainingen worden in veel gevallen verzorgd door de Radboudbrede afdeling Education Support.

Twee studenten in een onderwijszaal

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. We leggen je uit hoe je aan de Radboud Universiteit de kwalificatie behaalt.

Lees meer

Cursussen en trainingen

Onderstaand cursusaanbod draagt bij aan het behalen van je Basis Kwalificatie Onderwijs.

Cursus Education in a Nutshell

Tijdens deze cursus leer je meer over jouw rol als beginnend academisch docent en wat de didactische basis van academisch onderwijs inhoudt.

Lees meer

Cursus over Cursusontwerp

In deze cursus leer je hoe je het ontwerp van je vak kunt verbeteren. Dit doe je op creatieve wijze, waarbij je theorie over actief leren, feedback en formatief handelen, de werking van het brein en het evalueren van je onderwijs gebruikt.

Lees meer

Training Scriptie- en stagebegeleiding

Tijdens de Training Scriptie- en stagebegeleiding leer je meer over de didactische achtergrond van scriptie- en stagebegeleiding.

Lees meer

Training Coachen in de rol van de docent

Tijdens deze training richt je je op de coachende relatie tussen docent en student, groepsprocessen en gespreksvaardigheden.

Lees meer

Cursus Toetsen en leren

Tijdens deze cursus ga je dieper in op de relatie tussen toetsen en leren en welke rol toetsing speelt in het onderwijs.

Lees meer

Cursus Starting to Teach

Tijdens deze cursus maak je op actieve wijze kennis met de didactische uitgangsprincipes van het begeleiden van werkgroepen.

Lees meer

Zelfstudiemodules

Met de zelfstudiemodules kun je in je eigen tijd en op eigen tempo werken aan je ontwikkeling.

Zelfstudiemodules in Brightspace

Deze interactieve zelfstudiemodules nemen je mee door de basis van een bepaald thema, zoals peerfeedback, blended learning of leerdoelen. Je kunt je ook opgeven voor een basistraining Brightspace. De modules bestaan uit achtergrondinformatie, concrete instructies om zelf aan de slag te gaan, voorbeelden van collega's en een forum om ervaringen en materialen uit te wisselen.

Lees meer

E-learning cursus lesgeven in het Engels

Tijdens deze zelfstandig te volgen online cursus van Radboud in'to Languages word je aangemoedigd na te denken over de behoeftes van internationale studenten en hoe je lesgeeft in het Engels.

Lees meer
Medewerkers van de universiteit in gesprek

Special Interest Groups

Wil je samen met collega's een onderwijsgerelateerd thema uitdiepen? En met gelijkgestemden sparren over nieuwe inzichten in het onderwijs? Misschien is deelname aan een Special Interest Group van het Radboud Teaching and Learning Centre wel iets voor jou!

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.