In gesprek met een coach

Loopt iets in je onderwijs niet zoals je zou willen? Denk bijvoorbeeld aan problemen met sociale veiligheid, timemanagement of een thuissituatie die jouw onderwijs beïnvloedt. Een vertrouwelijk coachingsgesprek kan jou helpen om grip op de situatie te krijgen.

Je voert het gesprek met een ervaren coach die werkzaam is aan de Radboud Universiteit, maar niet verbonden is een faculteit. Dit kan voor jou een manier zijn om even je ei kwijt te kunnen of erachter te komen of je ergens meer hulp bij nodig hebt. Het coachingsgesprek dient niet als vervanging voor een gesprek met een vertrouwenspersoon. 

Doelgroep

De coaching is beschikbaar voor alle docenten van de Radboud Universiteit. Aan het gesprek zijn geen kosten verbonden. Je mag maximaal drie keer per jaar gebruikmaken van een coachingsgesprek. Afhankelijk van jouw voorkeur kan het gesprek digitaal of fysiek plaatsvinden.

Werkwijze

Je gaat eenmalig met de coach in gesprek. Samen onderzoek je wat er nodig is in jouw situatie. Een gesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Misschien is dit gesprek voor jou voldoende. Anders kan de coach je doorverwijzen naar andere mensen binnen of buiten de Radboud Universiteit die je verder kunnen helpen. De kern van jouw probleem hoeft niet per se in je onderwijs te liggen, maar dient wel onderwijsgerelateerd te zijn, bijvoorbeeld een privésituatie die jou belemmert in je werk als docent.  

De inhoud van het gesprek wordt op geen enkele manier vastgelegd. Je aanmelding komt direct bij de coach terecht. Alle gegevens die je daarin aandraagt worden vertrouwelijk en volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming behandeld. 

Aanmelden

Je kunt een gesprek met een coach aanvragen door een e-mail te sturen naar de coach. Voeg als onderwerp 'Aanmelden coachingsgesprek' toe. Beschrijf in de mail kort waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bespreken. Laat ook weten of je voorkeur hebt voor een digitaal of fysiek gesprek.  

De coach probeert binnen 72 uur te reageren op je bericht.  

inge.hindriks [at] ru.nl (Stuur een mail naar de coach)