Leergang Onderwijskundig Leiderschap

De permanente ontwikkeling van onderwijs en docentschap en de toenemende internationalisering versterken de behoefte aan onderwijskundige verdieping en onderwijskundig leiderschap. Het Radboud Teaching and Learning Centre biedt daarom de Leergang Onderwijskundig Leiderschap aan.

Deelnemers kunnen na afloop van het programma een: 

  • Adequate probleemanalyse maken van complexe onderwijskundige problemen.
  • Praktische oplossingen voor actuele vraagstukken rond ontwikkeling van het onderwijs ontwerpen en implementeren.

Daarnaast beschikken deelnemers na afronding over de vaardigheid om ontwikkeling van onderwijs en docentschap te stimuleren, organiseren en ondersteunen.  

Doelgroep

De intensieve leergang Onderwijskundig Leiderschap is uniek en bestemd voor docenten/wetenschappers/collega’s die in de regie van het universitaire onderwijs functioneren. 

Opzet van de leergang 

De leergang bestaat uit acht meerdaagse thematische bijeenkomsten buiten de campus, een individueel uit te voeren project en één studiereis van een week. Het programma biedt een afwisseling tussen onderwijskundige thema’s en thema’s op het vlak van leiderschap. Er is veel aandacht voor reflectie op leiderschap en het innovatieve project. Na afloop ontvang je uit handen van de rector een certificaat. De leergang wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. 

Kosten  

De leergang heeft een looptijd van 14 maanden en vraagt een investering van 0,1 fte. Ter indicatie: het inschrijftarief voor 2024 is € 16.000,-   

Deelname 

De werving voor de leergang van 2025-2026 start medio september 2024. Ben je geïnteresseerd in deelname in de leergang? Mail dan naar tlc [at] ru.nl (tlc[at]ru[dot]nl) en wij houden je op de hoogte zodra deze wordt aangeboden.

Radboud Teaching and Learning Centre

Heb je vragen over de leergang? Neem dan contact op met het TLC.