Special Interest Groups

Een Special Interest Group (SIG) bestaat uit mensen die verbonden zijn in hun interesse voor een onderwijsgerelateerd thema. Het Radboud Teaching and Learning Centre faciliteert de SIG zodat ze samen het onderwerp uit kunnen diepen en onderzoeken.

Lopende Special Interest Groups

 • Een foto van drie studenten in een klaslokaal in het Huygensgebouw. Een jongen wijst naar iets op de tafel, twee andere studenten kijken ernaar en lachen. In de voorgrond staat een laptop.

  SIG Veilig leren en ontwikkelen

  In deze SIG kunnen studenten, docenten en andere medewerkers hun ervaringen en expertise omtrent veilig leren en ontwikkelen met elkaar delen.

 • Foto van drie studenten in een klaslokaal met twee laptops voor zich.

  SIG Effectief studeren

  In deze SIG gaan docenten dieper in op wat het betekent om effectief te studeren en hoe we het belang van studievaardighedenonderwijs kenbaar kunnen maken richting de opleidingen van de Radboud Universiteit.

 • Een ingezoomde foto van een hand die een rode pen vasthoudt en op een kladblok schrijft.

  SIG Persoonlijke en professionele ontwikkeling

  In deze SIG wisselen docenten, onderwijsondersteuners en studenten kennis uit over welke vaardigheden op welke manier en met welke begeleiding in een leerlijn persoonlijke en professionele ontwikkeling aan bod kunnen komen.

 • Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

  SIG Duurzaamheid

  In deze SIG houden de deelnemers zich bezig met vragen over de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling.

 • Een grote groep getekende en gekleurde poppetjes

  SIG Interdisciplinair onderwijs

  In deze SIG gaan deelnemers aan de slag met het delen en ontwikkelen van hun expertise en ervaringen op het gebied van interdisciplinair onderwijs.

 • Studenten die studeren in de Universiteitsbibliotheek

  SIG Learning research

  In deze SIG kunnen docenten hun expertise en ervaringen omtrent leren en opleiden met elkaar delen en samen hun onderwijsvaardigheden verder ontwikkelen.

 • Jongeren die gamen met vrienden bouwen sterkere banden op

  SIG Ontwerpen van leerervaringen

  In deze SIG denken de deelnemers samen na over het implementeren en verweven van analoge en/of digitale spellen of spelelementen in hun onderwijs.

 • Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

  SIG Toetsing

  In deze SIG denken docenten, onderwijsondersteuners en studenten na over vraagstukken omtrent toetsing.

 • Studenten buiten, te voet en met de fiets

  SIG Academic burgerschap

  In deze SIG wordt de academische gemeenschap die nadenkt over academisch burgerschap bij elkaar gebracht. Een van de ambities van deze SIG is om studenten in te laten zien dat zij meer zijn dan enkel een student.

 • Student met VR-bril op

  SIG eXtended reality

  In deze SIG denken deelnemers na over hoe innovaties zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kunnen worden ingezet in ons onderwijs.