Geplande trainingen en cursussen

Op deze pagina vind je alle trainingen en cursussen voor docenten van de Radboud Universiteit.

 • Docent legt uit met behulp van het digibord

  Algemene taalvaardigheidscursussen Engels voor docenten

  Voor docenten die Engelstalig onderwijs geven, bieden we speciale cursussen Engels aan. Deze cursussen bereiden de docenten voor op de officiële Cambridge-examens die de British Council een paar keer per jaar afneemt.

 • Studeren in het buitenland en een taal leren

  Assessment and Learning

  Tijdens deze cursus ga je dieper in op de relatie tussen toetsen en leren en welke rol toetsing speelt in het onderwijs. Docenten binnen het reguliere BKO-traject volgen deze cursus voor het behalen van het competentiedomein Toetsen.

 • Kletsende vrouwen in onderwijssetting

  Coachen in de rol van de docent

  Tijdens deze cursus richt je je op de basisprincipes van coaching, de coachende relatie tussen docent en student en gespreksvaardigheden.

 • Six people sitting at a round table.

  Course design and Evaluation

  Tijdens deze cursus leer je hoe je een bestaand cursusontwerp op grond van een cursusevaluatie kunt door ontwikkelen. Docenten binnen het reguliere BKO-traject volgen deze cursus voor het behalen van het competentiedomein Cursusontwerp en -evaluatie.

 • Twee vrouwen praten met elkaar aan een bureau

  Effectief feedback geven op schrijfopdrachten

  In deze workshop leer je hoe je effectieve feedback kunt geven op schrijfproducten. Ook laten we zien hoe studenten via de online modules van The Write Space zelfstandig hun schrijfvaardigheid kunnen verbeteren.

 • Docent geeft les in een grote collegezaal

  Fluency Coaching for Lecturers - training op maat

  Onze maatwerktraining, Fluency Coaching voor docenten, is bedoeld om eventuele lacunes in je taalvaardigheid te ontdekken en je spreekvaardigheid te bevorderen, zodat je zelfverzekerd les kunt geven in het Engels.

 • Docent geeft les aan kleine groep studenten

  Lecturing in English in the International Classroom - training op maat

  Lecturing in English in the International Classroom is een op maat gemaakte groepstraining voor het verbeteren van de taal- en communicatievaardigheden die je nodig hebt om effectief les te geven in het Engels.

 • Teacher with students in a lecture hall

  Lecturing in English in the International Classroom (e-learning)

  Internationalisering biedt veel interessante nieuwe mogelijkheden voor studenten en docenten maar vraagt ook meer van de taal- en communicatievaardigheden van die laatste groep. Deze e-learning helpt je hierbij.

 • Vrouw op bank, in gesprek.

  Onderwijssituaties oefenen met een acteur

  Zou je wel eens een bepaalde situatie willen oefenen zonder dat daar iets van af hangt? Dit kan samen met een trainingsacteur. Door te ervaren wat voor jou werkt, breid je jouw eigen mogelijkheden om het in de praktijk te brengen uit.

 • Jongen die Brightspace startpagina bekijkt op laptop

  Online Basistraining Brightspace

  Tijdens deze training oefen je met het inrichten van een cursus in Brightspace, leer je welke basisfunctionaliteiten Brightspace heeft en doe je praktische ervaring met Brightspace op. Je kunt deze training op eigen gelegenheid starten en volgen.

 • 2 mannen in gesprek

  Student Supervision

  In deze cursus leer je meer over de didactische achtergrond van scriptie- en stagebegeleiding en staat je rol als begeleider centraal. Binnen het reguliere BKO-traject valt deze cursus binnen het competentiedomein Begeleiden van studenten.

 • Onderwijsdagen 2024

  Teaching Practice

  In deze cursus kijk je naar jouw rol als beginnend docent en bouw je aan een didactische basis voor academisch onderwijs. Binnen het reguliere BKO-traject volg je deze cursus voor het behalen van het competentiedomein Uitvoeren van onderwijs.