De docent als coach

Inhoud van de training 

Het coachen van individuele studenten of kleine groepen vraagt om andere vaardigheden van docenten dan in meer traditioneel onderwijs, zoals vaardigheden om studenten te stimuleren actief te leren, initiatief te nemen, samen te werken en meer verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces. De training richt zich op de coachende relatie tussen docent en student, groepsprocessen en gespreksvaardigheden.

Doelgroep 

Deze training is bedoeld voor docenten die op een coachende manier met studenten interacteren. Deze rol vind je bijvoorbeeld terug in de rol als docent-coach in een leerlijn persoonlijke en professionele ontwikkeling (PPO) of een mentoraat. Idealiter woon je de eerste bijeenkomst bij voorafgaand aan, en de tweede bijeenkomst parallel aan jouw coaching taken.

Werkwijze tijdens de training 

De training is op maat gemaakt. Afhankelijk van de situatie waar jij/jouw docentengroep mee te maken krijgt ligt de nadruk meer op coaching in een één-op-één situatie of juist in een groep. In principe bestaat de training uit twee bijeenkomsten van circa 3 uur, een terugkombijeenkomst van 2 uur en een individueel gesprek met de trainer. Tijdens deze bijeenkomsten is er veel ruimte voor uitproberen en uitwisselen van ervaringen met mede-docenten. Tussen de bijeenkomsten door doe je enkele opdrachten. Bij succesvolle afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname. De training is in het Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken.

Kosten 

De totale werklast is circa 14 uur. Deelname is gratis.

Inschrijven

Heb je interesse in een op maat gemaakt programma? Neem dan contact op met Vera van Berlo (vera.vanberlo [at] ru.nl (vera[dot]vanberlo[at]ru[dot]nl)).

Trainingsdata 

In overleg.