ICT-tools in het onderwijs

ICT-tools in het onderwijs helpen je om jouw onderwijs vorm te geven en voegen extra functies en mogelijkheden toe. Onderwijs wordt bijvoorbeeld interactiever en studenten kunnen meer (geautomatiseerd) feedback krijgen op hun leerproces.

ICT-tools veilig gebruiken

De tools op deze pagina zijn veilig te gebruiken en veelal zonder bijkomende kosten voor de faculteiten beschikbaar. Het gebruik van gratis tools die door externe partijen worden aangeboden wordt afgeraden. Vaak verzamelen deze gratis tools allerlei persoonsgegevens. Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt het erg nauw hoe persoonsgegevens verwerkt mogen worden bij de inzet van ICT-middelen in het onderwijs.

Meer informatie

Video in het onderwijs

Videosoftware maakt het mogelijk om informatie op een andere manier aan te bieden. Ook kunnen studenten video's terugkijken en colleges online bijwonen.

Bekijk de tools

Wiskunde en statistiek

De aangeboden software op gebied van wiskunde en statistiek maakt het mogelijk om gemakkelijk statistische data te analyseren. Daarnaast zijn er tools die studenten de mogelijkheid bieden om wiskundige en statistische sommen te oefenen.

Bekijk de tools

Enquêtes en onderwijsevalueren

Enquête- en evaluatiesoftware maakt het mogelijk om op digitale wijze meningen te peilen en vragenlijsten op te stellen.

Bekijk de tools

Feedback in het onderwijs

De beschikbare software voor feedback in het onderwijs ondersteunt zowel docenten als studenten in het geven van feedback op product en gedrag.

Bekijk de tools

Leerstof oefenen

De beschikbare software ondersteunt studenten in het blijvend inoefenen van (basis)kennis en maken van oefentoetsen.

Bekijk de tools

Toetsen en beoordelen

Voor het toetsen en beoordelen bestaan verschillende tools die je helpen bij het controleren van plagiaat, afnemen van tentamens en tussentijds beoordelen.

Bekijk de tools

Brightspace tools

De digitale leeromgeving Brightspace bevat een aantal geïntegreerde tools die verschillende vormen van onderwijs faciliteren, zoals het afnemen van quizzes, geven van feedback of verzorgen van online colleges.

Bekijk de tools

Administratie bijhouden

Administratiesoftware maakt het mogelijk om zaken zoals roosters en cijferlijsten gemakkelijk en overzichtelijk bij te houden.

Bekijk de tools

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.