Brightspace tools

De digitale leeromgeving Brightspace bevat een aantal geïntegreerde tools die verschillende vormen van onderwijs faciliteren, zoals het afnemen van quizzes, geven van feedback of verzorgen van online colleges.

Brightspace

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit. Het maakt een online cursusomgeving met onder meer discussie, oefentoetsen, een digitaal portfolio en het uploaden van videocolleges en kennisclips mogelijk.

Lees meer

Assignments

In Brightspace kun je als docent opdrachten aanmaken met de tool Assignments. Studenten kunnen daarmee zowel tekstbestanden als videobestanden inleveren. 

Lees meer

Awards

In Brightspace kun je werkzaamheden van studenten waarderen door Awards toe te kennen. Studenten en docenten kunnen op deze manier zien welke voortgang er gemaakt wordt.

Lees meer

Discussions

Met de tool Discussions in Brightspace kun je studenten met elkaar laten discussiëren. Ook kunnen studenten bestanden uitwisselen en elkaar feedback geven.

Lees meer

Grades

Met de tool Grades in Brightspace kun je cijfers koppelen aan ingeleverd werk en cijfers overzichtelijk in een Gradebook weergeven. Lees op deze pagina wat je verder allemaal met deze tool kan doen.

Lees meer

H5P

H5P is een tool waarmee je verschillende interactieve onderdelen kunt maken voor je leeromgeving, zoals een quiz of interactieve video binnen je cursus in Brightspace.

Lees meer

Kaltura

Kaltura is een videoplatform dat je kunt gebruiken via Brightspace. Met Kaltura kun je video’s, zoals educatieve video’s waaronder kennisclips, toevoegen aan je cursus.

Lees meer

Ouriginal

Met Ouriginal kun je ingeleverd werk van studenten controleren op plagiaat. Ouriginal controleert essays en opdrachten op plagiaat met behulp van een grote database.

Lees meer

Pitch2Peer

Pitch2Peer is een online omgeving waarin studenten pitches en andere materialen plaatsen en daarop feedback kunnen ontvangen. Op deze pagina lees je meer over deze tool.

Lees meer

Portflow

Portflow is software voor het leren met een digitaal portfolio. Alle studenten en docenten met toegang tot Brightspace kunnen Portflow gebruiken. Het digitale portfolio is niet gebonden aan één cursus in Brightspace, maar kan over cursussen en zelfs opleidingen heen worden gebruikt.

Lees meer

Quizzes

In Brightspace kun je met behulp van Quizzes oefenopdrachten ontwerpen. Resultaten kunnen vervolgens meteen worden gedeeld met de studenten.

Lees meer

Rubrics

In Brightspace kun je studenten feedback geven en beoordelen met behulp van rubrics. Deze rubrics kunnen vervolgens gebruikt worden in combinatie met andere Brightspace tools.

Lees meer

Self Assessments

In Brightspace kun je met Self Assessments oefenopdrachten ontwerpen. In tegenstelling tot Quizzes ligt de nadruk bij Self Assessments meer op vrijblijvend oefenen dan op een score. 

Lees meer

TrainTool

Met TrainTool kunnen studenten hun gespreksvaardigheid trainen. Met behulp van Smart Video Role Play oefenen studenten in realistische praktijksituaties.

Lees meer

Virtual Classroom

In Brightspace kun je met Virtual Classroom digitaal bijeenkomsten organiseren met studenten in een cursus. Je kunt de tool gebruiken voor plenaire bijeenkomsten of breakout rooms maken.

Lees meer

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.