Enquêtes maken met Qualtrics

Qualtrics is een webbased tool waarmee je enquêtes kunt afnemen. Het is gemakkelijk om een eigen vragenlijst aan te maken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vragen en hebt veel vrijheid om de vragenlijst aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld randomisatie op de volgorde van je vragen en antwoorden toepassen of zelfgemaakte video’s en afbeeldingen aan vragen toevoegen. De resultaten zijn vervolgens overzichtelijk te bekijken en te exporteren naar bijvoorbeeld SPSS.

De Faculteit der Letteren, de Faculteit der Managementwetenschappen en de Faculteit der Sociale Wetenschappen maken gebruik van Qualtrics. Binnen deze faculteiten kun je als docent of student zelf een online account aanmaken.

Voordelen

 • Qualtrics is webbased. Je kunt deze tool dus altijd en overal gebruiken.
 • Je hebt toegang tot elk mogelijk vraagtype, randomiseren en samenwerking (samen aan een vragenlijst werken, ook studenten en docenten).
 • Je kunt de data gemakkelijk online publiceren, of direct exporteren en opslaan in SPSS of Excel. Ook kun je de data op een aantrekkelijke manier rapporteren.

Account aanvragen

Ben je student van de Faculteit der Letteren, de Faculteit der Managementwetenschappen of de Faculteit der Sociale Wetenschappen en wil je een enquête verspreiden ten behoeve van je bachelorthesis en/of masterthesis? Gebruik dan ook Qualtrics en maak eenvoudig de gewenste enquête.

Handleidingen die je helpen om met Qualtrics aan de slag te gaan, vind je op de Qualtrics supportpagina's. Als je in de handleidingen niet vindt wat je zoekt, kun je contact opnemen met het Qualtrics Support Center of een vraag stellen op het forum van de Qualtrics Community.  In beide gevallen moet je eerst inloggen met je standaard Qualtrics login gegevens.

Om een Qualtrics account aan te maken, kun je eenvoudig de onderstaande stappen volgen van de faculteit waar jij student van bent.

Heb je per ongeluk een Qualtrics account aangemaakt bij een andere faculteit?

 1. Controleer bij welke faculteit je dit account hebt. Dit is te zien in de adresbalk van je browser wanneer je bent ingelogd in het account.

  Faculteit Sociale Wetenschappen = https://psychru.eu.qualtrics.com/login

  Faculteit Managementwetenschappen = https://fmru.az1.qualtrics.com/login

  Faculteit Letteren = https://radboudletteren.eu.qualtrics.com/login

 2. Stuur een mail naar de betreffende administrator (zie hieronder) met het verzoek om je Qualtrics account te verwijderen. Nadat je account is verwijderd, kun je een nieuw account aanmaken bij de juiste faculteit.

Contact

Heb je een inhoudelijke vraag over het werken met Qualtrics, kijk dan op de Qualtrics supportpagina's of bij het Qualtrics Support Center. Je kunt ook een vraag stellen op het forum van de Qualtrics Community.

 

Als je problemen ondervindt met je account of vragen hebt over je account, stuur dan een e-mail naar:

Faculteit der Letteren: qualtrics-let [at] ru.nl (qualtrics-let[at]ru[dot]nl).

Faculteit der Managementwetenschappen: Qualtrics-fdm [at] ru.nl (qualtrics-fdm[at]ru[dot]nl).

Faculteit der Sociale Wetenschappen: william.vanderveld [at] ru.nl (william[dot]vanderveld[at]ru[dot]nl).