Enquêtes maken met Qualtrics

Qualtrics is een webbased tool waarmee je enquêtes kunt afnemen. Het is gemakkelijk om een eigen vragenlijst aan te maken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vragen en hebt veel vrijheid om de vragenlijst aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld randomisatie op de volgorde van je vragen en antwoorden toepassen of zelfgemaakte video’s en afbeeldingen aan vragen toevoegen. De resultaten zijn vervolgens overzichtelijk te bekijken en te exporteren naar bijvoorbeeld SPSS.

De Faculteit der Letteren, de Faculteit der Sociale Wetenschappen en de Faculteit der Managementwetenschappen maken gebruik van Qualtrics. Binnen deze faculteiten kun je als docent of student zelf een online account aanmaken.

Voordelen

  • Qualtrics is webbased. Je kunt deze tool dus altijd en overal gebruiken.
  • Je hebt toegang tot elk mogelijk vraagtype, randomiseren en samenwerking (samen aan een vragenlijst werken, ook studenten en docenten).
  • Je kunt de data gemakkelijk online publiceren, of direct exporteren en opslaan in SPSS of Excel. Ook kun je de data op een aantrekkelijke manier rapporteren.

Account aanvragen

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.