Fleur Zeldenrust over wiskundige vaardigheden oefenen met SOWISO

Fleur Zeldenrust
De studenten en ik zijn erg te spreken over de mogelijkheden die SOWISO voor wiskundig onderwijs te bieden heeft
Naam
Fleur Zeldenrust
Huidige functie
Docent bij de cursus Mathematics for Biologists (FNWI)

Fleur Zeldenrust is hersenwetenschapper en docent bij de opleiding Biologie. Voor haar cursus Mathematics for Biologists in het vierde kwartaal merkte ze dat het niveau van wiskunde erg verschilde per student. Dat is ook niet gek aangezien haar studenten vanuit verschillende richtingen bij de cursus uitkomen. Om het verschil gelijk te trekken maakt Fleur gebruik van de tool SOWISO.

SOWISO is een in Nederland ontwikkelde tool die het mogelijk maakt om studenten online hun wiskundige vaardigheden te laten testen en toe te passen en tentamens automatisch nakijkt. SOWISO kan binnen door de docent gegeven parameters oefeningen genereren. Deze oefeningen bevatten daardoor een oneindig aantal sommen en formules, die door de studenten kunnen worden opgelost. Op deze manier zullen twee studenten nooit dezelfde som krijgen en blijven de opgaven gevarieerd. Studenten kunnen zelf bij SOWISO inloggen met hun Radboud-account.

Als de studenten tijdens de cursus vragen hebben, dan kunnen zij op vaste tijdstippen terecht in een virtual classroom waar de docent deze vragen beantwoordt. De studenten hebben voor elke diagnostische toets drie kansen om de benodigde 75% juiste score te behalen. De docent kan vervolgens de scores op de toetsen in zien. 

Persoonlijke begeleiding

'Ik stuur een informerend mailtje naar studenten die de benodigde score niet haalden om te vragen hoe het met ze gaat. Op die manier krijg ik inzicht in welke informatie studenten nog nodig hebben en welke studenten minder lekker in hun vel zitten.'

‘Ik ben erg te spreken over de mogelijkheden die SOWISO voor wiskundig onderwijs te bieden heeft. Ook studenten zijn enthousiast over deze manier van leren. De ondersteuning vanuit SOWISO is goed. Daarnaast kon ik prettig sparren met collega’s van de Universiteit van Amsterdam en onze eigen Faculteit der Managementwetenschappen.’ 

Contact

Wil je aan de slag met SOWISO, neem dan contact op met het Teaching Information Point in jouw faculteit.