Voor het toetsen en beoordelen bestaan verschillende tools die je helpen bij het controleren van plagiaat, afnemen van tentamens en tussentijds beoordelen.
Ans
De Radboud Universiteit maakt voor digitaal toetsen gebruik van Ans. Je gebruikt het systeem in alle stappen binnen de toetscyclus: van vragen ontwikkelen tot toetsen afnemen en analyseren.
Lees meerAssignments
In Brightspace kun je als docent opdrachten aanmaken met de tool Assignments. Studenten kunnen daarmee zowel tekstbestanden als videobestanden inleveren.
Lees meerAwards
In Brightspace kun je werkzaamheden van studenten waarderen door Awards toe te kennen. Studenten en docenten kunnen op deze manier zien welke voortgang er gemaakt wordt.
Lees meerCirrus
De Radboud Universiteit maakt vanaf september 2024 geen gebruik meer van Cirrus Assessment. Je gebruikt het systeem in alle stappen binnen de toetscyclus: van vragen ontwikkelen tot toetsen afnemen en analyseren.
Lees meerGrades
Met de tool Grades in Brightspace kun je cijfers koppelen aan ingeleverd werk en cijfers overzichtelijk in een Gradebook weergeven. Lees op deze pagina wat je verder allemaal met deze tool kan doen.
Lees meerOuriginal
Met Ouriginal kun je ingeleverd werk van studenten controleren op plagiaat. Ouriginal controleert essays en opdrachten op plagiaat met behulp van een grote database.
Lees meerPortflow
Portflow is software voor het leren met een digitaal portfolio. Alle studenten en docenten met toegang tot Brightspace kunnen Portflow gebruiken. Het digitale portfolio is niet gebonden aan één cursus in Brightspace, maar kan over cursussen en zelfs opleidingen heen worden gebruikt.
Lees meerQuizzes
In Brightspace kun je met behulp van Quizzes oefenopdrachten ontwerpen. Resultaten kunnen vervolgens meteen worden gedeeld met de studenten.
Lees meerRubrics
In Brightspace kun je studenten feedback geven en beoordelen met behulp van rubrics. Deze rubrics kunnen vervolgens gebruikt worden in combinatie met andere Brightspace tools.
Lees meerContact
Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.