Tools voor toetsen en beoordelen

Voor het toetsen en beoordelen bestaan verschillende tools die je helpen bij het controleren van plagiaat, afnemen van tentamens en tussentijds beoordelen.

Ans

De Radboud Universiteit maakt voor digitaal toetsen vanaf januari 2024 stapsgewijs meer gebruik van Ans in plaats van Cirrus. Je gebruikt het systeem in alle stappen binnen de toetscyclus: van vragen ontwikkelen tot toetsen afnemen en analyseren.

Lees meer

Assignments

In Brightspace kun je als docent opdrachten aanmaken met de tool Assignments. Studenten kunnen daarmee zowel tekstbestanden als videobestanden inleveren. 

Lees meer

Awards

In Brightspace kun je werkzaamheden van studenten waarderen door Awards toe te kennen. Studenten en docenten kunnen op deze manier zien welke voortgang er gemaakt wordt.

Lees meer

Cirrus

De Radboud Universiteit maakt voor digitaal toetsen gebruik van Cirrus Assessment. Je gebruikt het systeem in alle stappen binnen de toetscyclus: van vragen ontwikkelen tot toetsen afnemen en analyseren.

Lees meer

Grades

Met de tool Grades in Brightspace kun je cijfers koppelen aan ingeleverd werk en cijfers overzichtelijk in een Gradebook weergeven. Lees op deze pagina wat je verder allemaal met deze tool kan doen.

Lees meer

Ouriginal

Met Ouriginal kun je ingeleverd werk van studenten controleren op plagiaat. Ouriginal controleert essays en opdrachten op plagiaat met behulp van een grote database.

Lees meer

Portflow

Portflow is software voor het leren met een digitaal portfolio. Alle studenten en docenten met toegang tot Brightspace kunnen Portflow gebruiken. Het digitale portfolio is niet gebonden aan één cursus in Brightspace, maar kan over cursussen en zelfs opleidingen heen worden gebruikt. 

Lees meer

Quizzes

In Brightspace kun je met behulp van Quizzes oefenopdrachten ontwerpen. Resultaten kunnen vervolgens meteen worden gedeeld met de studenten.

Lees meer

Rubrics

In Brightspace kun je studenten feedback geven en beoordelen met behulp van rubrics. Deze rubrics kunnen vervolgens gebruikt worden in combinatie met andere Brightspace tools.

Lees meer

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.