Remco Haringhuizen over peerfeedback in het communicatieonderwijs bij Geneeskunde

Een portretfoto van Remco Haringhuizen
Ik heb zelf een programma gemaakt als voorbereidende opdracht voor een werkgroep, waarna studenten met betere communicatievaardigheden aankwamen
Naam
Remco Haringhuizen
Huidige functie
Huisarts-docent

Remco Haringhuizen werkt als huisarts in opleiding bij UGC Heyendael. Dertien jaar geleden diplomeerde hij al als huisarts, en is in de afgelopen jaren werkzaam geweest als arts in een TBS-kliniek en als huisarts-docent op de Radboud Universiteit. Hij houdt zich ook bezig met het bevorderen van de communicatievaardigheden van studenten met behulp van de software Traintool, ontwikkeld door Remco zelf.

In het communicatieonderwijs van de opleiding Geneeskunde speelt feedback een grote en belangrijke rol. In de gebruikelijke setting oefenen studenten gespreksvoering met simulatiepatiënten, waarbij soms ook een docent aanwezig is. Achteraf krijgt de student feedback van de simulatiepatiënt, medestudenten en de aanwezige docent. Traintool is een programma waarin feedback geven wordt vergemakkelijkt, waarbij de student nog steeds wordt geprikkeld wat leidt tot een beter proces van feedback geven en ontvangen.