Video in het onderwijs met Kaltura

Kaltura is een videoplatform dat je kunt gebruiken via Brightspace. Met Kaltura kun je video’s, zoals educatieve video’s waaronder kennisclips, toevoegen aan je cursus. Daarnaast kun je er video’s mee bewerken en quizvragen toevoegen. Kaltura bestaat uit diverse tools zoals een ‘course gallery’ waarmee je een galerij van video’s kunt samenstellen, ‘capture’ waarmee je video-opnames kunt maken en ‘my media’ waarin je video’s kunt bewerken en beheren.

Video’s opnemen met Kaltura Capture

Met Kaltura Capture kunnen studenten en docenten zelf video's opnemen via Brightspace. Je kunt met deze tool geluid, webcambeelden en een powerpoint of een schermopname combineren in één opname. 

Video’s delen via de Kaltura Course Gallery

Met de Course Gallery kun je in Brightspace een overzicht geven van alle video’s die relevant zijn voor die cursus. Ook kun je studenten video’s laten delen met elkaar.

Video’s bewerken met Kaltura My Media

Binnen Kaltura My Media kun je video’s gemakkelijk bewerken en beheren. Denk bijvoorbeeld aan het knippen in video’s, het toevoegen van ondertiteling, opnames maken van je scherm of quizvragen toevoegen aan een video. Met My Media kun je video’s ook in Brightspace plaatsen.

Kaltura voor studenten

Studenten hebben in Brightspace ook een omgeving in Kaltura en kunnen zo videomateriaal uploaden en bewerken.

Handleiding

Er zijn diverse handleidingen voor het gebruik van Kaltura.

Contact

Radboud Educational Clips (REC) of het Teaching Information Point in jouw faculteit helpt je graag bij het inzetten van Kaltura in het onderwijs.