Tools voor wiskunde en statistiek

De aangeboden software op gebied van wiskunde en statistiek maakt het mogelijk om gemakkelijk statistische data te analyseren. Daarnaast zijn er tools die studenten de mogelijkheid bieden om wiskundige en statistische sommen te oefenen.

ATLAS.ti

ATLAS.ti is een softwareprogramma waarmee je kwalitatieve data kunt analyseren. Je kunt verschillende soorten data verwerken, bijvoorbeeld documenten, audio- en videoclips en foto’s. 

Lees meer

Grasple

Grasple is een online oefenplatform voor wiskunde- en statistiekcursussen op universitair niveau. Met Grasple kunnen studenten wiskunde- en statistiek oefeningen maken.

Lees meer

SOWISO

SOWISO is een programma waarmee je als docent complexe wiskunde en statistiek oefeningen kunt maken, waarmee studenten vervolgens zelfstandig en onbeperkt kunnen oefenen.

Lees meer

SPSS

SPSS is een softwareprogramma dat veel wordt gebruikt binnen de sociale wetenschappen. Met SPSS kun je gemakkelijk grote hoeveelheden kwantitatieve data verwerken en analyseren.

Lees meer

Stata

Stata is een softwareprogramma waarmee je kwantitatieve data statistisch kunt analyseren. Het programma biedt verschillende functies aan waarmee je data kunt analyseren, visualiseren en rapportages kunt weergeven.

Lees meer

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.