Nieuws voor docenten

 • Simon Tans

  Column Simon Tans: Je bent nodig

  Onze samenleving staat voor gigantische uitdagingen en onze toekomst begint er steeds donkerder uit te zien. Als we het tij nog willen keren, zullen de verschillende disciplines binnen onze maatschappij samen moeten werken.

 • Amber Gersjes op de judomat

  Topsport en onderwijs: hoe combineer je dat?

  Amber Gersjes (25) is één van de 92 studenten die hun studie aan de Radboud Universiteit combineren met hun leven als topsporter of toptalent in kunst en cultuur. Hierbij worden ze ondersteund door de topsport- of toptalentregeling.

 • Portret Boris van Meurs

  De onderwijslust van Boris van Meurs

  Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand vertelt Boris van Meurs, promovendus en docent Metafysica en Filosofische Antropologie, waar hij energie van krijgt in het onderwijs.

 • College gender multiculturaliteit

  Nieuwe regeling hergebruik auteursrechtelijk beschermd materiaal

  De Nederlandse Universiteiten (UNL) en de Stichting UvO, die o.a. de uitgevers vertegenwoordigd, hebben een nieuw akkoord bereikt over het hergebruik van teksten en afbeeldingen in onderwijsmateriaal.

 • Illustratie van iemand die achter een laptop zit.

  Open education: handvatten om aan de slag te gaan

  Op 11 april heeft Team Open Education een LibGuide gepubliceerd over Open Educational Resources (OER). Dit is een handleiding voor docenten die zelf open leermateriaal willen ontwikkelen of materiaal van anderen willen gebruiken in hun onderwijs.

 • Comeniusgebouw B

  Informatiebijeenkomsten Comeniusprogramma

  In juni gaat er weer een nieuwe aanvraagronde voor de Comeniusbeurzen van start. Vooruitlopend op de call for proposals organiseert het Radboud Teaching and Learning Centre informatiebijeenkomsten voor docenten die een aanvraag overwegen.

 • Lia Fluit

  Column Lia Fluit: Evidence-based onderwijs bestaat niet!

  Deze kop in de ScienceGuide van begin april had gelijk mijn aandacht. Ik worstel al jaren met de term evidence-based onderwijs. Het roept een beeld op dat er een beste manier van onderwijs geven is en het alleen een kwestie is om dat aan te tonen.

 • Een portretfoto van docente Serena Daalmans voor de ingang van het Maria Montessorigebouw

  De onderwijslust van Serena Daalmans

  Als tegenhanger van de 'onderwijslast' vragen we elke maand een docent om zijn of haar 'onderwijslust' te delen. Deze maand vertelt Serena Daalmans, docent bij de opleiding Communicatiewetenschap, waar zij energie van krijgt in haar onderwijs.

 • Berchmanianum campus Radboud Universiteit

  Tweede inschrijvingsronde nieuw BKO-traject van start

  Je kan je vanaf nu aanmelden voor een start met het nieuwe BKO-traject in collegejaar 2023-2024. Als je in de loop van het komende collegejaar wil starten aan jouw BKO-traject, dan moet je je inschrijven.

 • Banner Onderwijsdagen - Vandaag opleiden voor morgen

  Terugblik Onderwijsdagen 2023

  De Onderwijsdagen 2023 zitten er alweer op. Kijk de keynotes en talkshows terug wanneer het jou uitkomt op het YouTube-kanaal. En noteer de volgende editie vast in je agenda: 18 t/m 21 maart 2024.

 • Portretfoto Jan Bransen

  Column Jan Bransen: Onwetendheid als intellectuele deugd

  Om je hele leven te blijven leren moet je jezelf voortdurend prikkelen en op de proef stellen. Volgens Jan Bransen wist Socrates 2400 jaar geleden al hoe je dit doet: jezelf vragen blijven stellen. Maar hoe pas je dit toe in het onderwijs?

 • Een foto van universitair docent Thomas Niederkofler in een bibliotheek.

  De onderwijslust van Thomas Niederkofler

  Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Thomas Niederkofler, universitair docent bij de afdeling Economie en Bedrijfseconomie, aan de beurt.