Nieuws voor docenten

 • Berchmanianum campus Radboud Universiteit

  Tweede inschrijvingsronde nieuw BKO-traject van start

  Je kan je vanaf nu aanmelden voor een start met het nieuwe BKO-traject in collegejaar 2023-2024. Als je in de loop van het komende collegejaar wil starten aan jouw BKO-traject, dan moet je je inschrijven.

 • Portretfoto Jan Bransen

  Column Jan Bransen: Onwetendheid als intellectuele deugd

  Om je hele leven te blijven leren moet je jezelf voortdurend prikkelen en op de proef stellen. Volgens Jan Bransen wist Socrates 2400 jaar geleden al hoe je dit doet: jezelf vragen blijven stellen. Maar hoe pas je dit toe in het onderwijs?

 • Een foto van universitair docent Thomas Niederkofler in een bibliotheek.

  De onderwijslust van Thomas Niederkofler

  Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Thomas Niederkofler, universitair docent bij de afdeling Economie en Bedrijfseconomie, aan de beurt.

 • Studenten op de campus

  Academic citizenship: Onderzoek naar burgerschapsvorming op universiteiten

  Marlies Honingh en Floor Basten doen onderzoek naar academic citizenship. Welke rol speelt een academicus in de maatschappij? En hoe leer je handelen in zo'n diverse samenleving?

 • studenten in collegezaal

  Diversificatie of dekolonisatie van je onderwijs: ‘Schoonheid in het ongemak’

  Veel docenten denken na over het diversificeren of dekoloniseren van hun onderwijs. Kiki Kolman en Tjidde Tempels ook. Zij zijn allebei docent bij de opleiding Politicologie en mochten dit jaar hun cursus A History of Political Thought herinrichten.

 • Simon Tans

  Column Simon Tans: Anonieme sabotage

  Dit semester mag Simon Tans weer een serie hoorcolleges voor de eerstejaars rechtenstudenten geven. Hiervoor gebruikt hij Mentimeter, maar dat gaat niet altijd geheel zonder problemen.

 • Portret van Charan van Krevel

  De onderwijslust van Charan van Krevel

  Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand vertelt Charan van Krevel waar hij energie van krijgt in het onderwijs.

 • Lia Fluit

  Column Lia Fluit: Een lot uit de loterij?

  Een lot uit de loterij, wie zou dat niet willen? Ook als het over serieuze zaken gaat? Je studie bijvoorbeeld?

 • Erasmusgebouw

  De BKO gaat veranderen, lees hier wat dit voor jou betekent

  In maart gaat de pilot voor een nieuw traject voor de BKO van start. In deze nieuwe werkwijze zal het begeleidingstraject invulling krijgen op de eigen faculteit. Aanmelden voor deelname aan de pilots is mogelijk tot 1 maart 2023.

 • Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

  Nieuw: tijdens een digitale toets SPSS, Word, Excel of PowerPoint inzetten

  Het is vanaf nu mogelijk om tijdens digitale toetsen met Cirrus ook SPSS, Word, Excel en PowerPoint in te zetten. Hierdoor kunnen studenten deze programma’s, die ze tijdens een cursus nodig hebben, ook gebruiken tijdens een digitale toets.

 • Portretfoto van Liesbet Veenstra

  De onderwijslust van Liesbet Veenstra

  Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Liesbet Veenstra, universitair docent Statistiek en Onderzoeksmethodologie, aan het woord.

 • Een opengeslagen boek en een oranje muur

  Radboud Universiteit doet mee aan pilot edusources

  De Radboud Universiteit doet sinds oktober 2022 mee aan de pilot van edusources. Het doel van edusources is om hoogstaande digitale leermaterialen uit het hoger onderwijs openbaar beschikbaar te maken.