Werkwijze bij het maken van een video

Om je te helpen met het proces heeft Radboud Educational Clips een aantal tips & tricks op een rijtje gezet. Vanaf de eerste kennismaking tot het moment dat de video beschikbaar is voor jouw kijkers.

Photo of a woman and a man sitting next to a laptop.

Intakegesprek

Je hebt een idee van hoe je video wilt toepassen in jouw onderwijs. Radboud Educational Clips helpt je met het kiezen van een type video en om aan de slag te gaan.

Voorbereiding

Formuleer je doelen en wat je wilt bereiken met jouw video's. Nu kan je aan de slag met het schrijven van een script en het maken van jouw presentatie.

Radboud Educational Clips heeft een aantal nuttige video's klaarstaan die je helpen met deze stap.

Bekijk de video's

Opname

Wanneer je script en presentatie af zijn, is het tijd een van de studio's van Radboud Educational Clips in te duiken en jouw video op te nemen.

Benieuwd hoe dat in z'n werk gaat? Bekijk de onderstaande video.

A man wearing headphones sitting in front of two computer screens while editing a video.

Bewerken

De video editors van Radboud Educational Clips zorgen ervoor dat alles wordt samengebracht. Je kan ze feedback geven zodat de video helemaal naar jouw wensen is.

PowerPoint templates

Tijdens het opnemen van een video kun je gebruik maken van een PowerPoint om jouw verhaal te ondersteunen. Er is een template voor medewerkers van de Radboud Universiteit en een voor medewerkers van het Radboudumc. Download één van de onderstaande templates en ga zelf aan de slag.

RU_REC-template.pptx

RUMC_REC-template.pptx