Radboud Duurzaam Werken
Prettig en efficiënt (samen)werken in een gezonde en adaptieve werkomgeving.
Wat is Radboud Duurzaam Werken?
Radboud Duurzaam Werken staat voor werken in een gezonde, inspirerende en adaptieve werkomgeving die samenwerking en ontmoeting stimuleert. Een manier van werken die bijdraagt aan een duurzame omgeving, het welzijn van alle medewerkers en studenten en aan het behalen van team- en organisatiedoelen. Hierbij staat centraal dat de werkomgeving jouw behoeften en werkactiviteiten optimaal ondersteunt.
Waarom Radboud Duurzaam Werken?
Bij de Radboud Universiteit vinden we het belangrijk dat je goed, effectief en met plezier kunt werken. Werken op een manier die past bij wat jij prettig vindt en die tegelijkertijd bijdraagt aan de doelstellingen van jouw team of afdeling – én de duurzaamheidsambities van de universiteit. Dat kan op verschillende plekken, op de campus of daarbuiten. Daarbij past een duurzame werkomgeving met optimale faciliteiten en efficiënt ruimtegebruik.
We werken daarom continu aan het vernieuwen en verbeteren van de werkomgeving en de manier waarop we (samen)werken.
Werkcultuur
In onze organisatie stimuleren we een gezonde werk- en privé balans. Gezamenlijk maken we afspraken over de manier van werken op team- en afdelingsniveau. Deze zijn voor iedereen duidelijk en vindbaar. We komen onze verantwoordelijkheden na en spreken elkaar erop aan als dat nodig is, om samen bij te dragen aan een fijne werkcultuur.
Pijlers
Radboud Duurzaam Werken is gebaseerd op drie pijlers:
1 Optimaal werken
De werkomgeving ondersteunt de werkzaamheden en daarmee het behalen van de individuele, team- en organisatiedoelstellingen.
- De werkomgeving biedt voorzieningen voor individueel werk en voor verschillende vormen van ontmoeten, overleggen en samenwerken.
- Inzicht in beschikbaarheid van werkplekken wordt gefaciliteerd.
- Je bent als medewerker welkom in elk gebouw en je kunt in principe overal werken.
- Teams en afdelingen vinden gezamenlijk een passende manier om samenwerking en ontmoeting te bevorderen.
Radboud Moderne Werkplek
Om de (mobiele) werkplekken beter aan te laten sluiten bij het hybride werken én om de veiligheid van deze apparaten naar een hoger niveau te tillen realiseert ILS 3 nieuwe typen ‘Radboud Moderne werkplekken'
2 Effectief ruimtegebruik
Het gebruik van de ruimte is efficiënt en adaptief. Dat maakt aanpassing aan toekomstige groei eenvoudig, voorkomt onnodig bijbouwen en doet het energieverbruik dalen. Zo dragen we bij aan de CO²-reductie en blijft onze huisvesting betaalbaar.
- Elke faculteit en team/afdeling heeft een herkenbare plek op de campus.
- De werkomgeving op de campus bestaat uit een mix van type werkplekken.
- De werkomgeving en voorzieningen worden gedeeld gebruikt.
- Naast werken op de campus, is er ook de mogelijkheid om thuis of elders te werken.
- Er is inzicht in de bezetting van werkplekken in gebouwen, zodat deze zo efficiënt mogelijk kunnen worden gebruikt.
3 Welzijn
Het welzijn en de vitaliteit van medewerkers en studenten staan hoog in het vaandel bij onze universiteit. Radboud Duurzaam Werken stimuleert en faciliteert een prettige en gezonde manier van (samen)werken.
- De werkomgeving en manier van werken dragen bij aan je mentale en fysieke gezondheid.
- Je voelt je hier thuis en je krijgt kansen om je te ontwikkelen.
- Binnen het belang en de doelen van jouw team en de organisatie, heb je autonomie in de keuze van onze werkwijze, werklocatie, werkplek en werktijd.
- Je werkt in een lerende organisatie. Binnen de werkomgeving en de afspraken die je met elkaar maakt is ruimte voor reflectie en ontwikkeling.
Fit Blijven
Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. De Radboud Universiteit helpt je daarbij.
Implementatie Radboud Duurzaam Werken
Er zijn al verschillende plekken op de campus waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling en implementatie van Radboud Duurzaam Werken op de werkvloer. Hieronder vind je een overzicht daarvan.
Elinor Ostromgebouw
De werkomgeving van Campus & Facilities kreeg een metamorfose. De indeling en inrichting van de werkomgeving stimuleren samenwerking en ontmoeting en bieden individuele keuzevrijheid.
Werkomgeving EOSBerchmanianum
In het academiegebouw Berchmanianum is van 2020 tot en met 2024 gewerkt aan een nieuwe manier van (samen)werken voor de ondersteunende diensten (Radboud Services) van de universiteit.
Werkomgeving BerchmanianumContact
Wil je meer weten over Radboud Duurzaam Werken? Neem dan contact op via radboudduurzaamwerken [at] ru.nl (radboudduurzaamwerken[at]ru[dot]nl)