Werven, selecteren en aannemen

Op deze pagina vind je meer informatie over het werving- en selectieproces voor leidinggevenden en vacaturehouders.

Stappenplan werven en selecteren

Welke stappen moet je als leidinggevende of vacaturehouder zetten bij het zoeken naar een nieuwe collega? Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

Lees meer

Vacature verspreiden

Lees hier op welke platforms de vacature standaard wordt gepubliceerd. Ook vind je tips hoe je de vacature binnen je eigen netwerk kunt verspreiden.

Lees meer

Moeilijk vervulbare vacatures

Verwacht je dat de standaard recruitmentaanpak niet leidt tot voldoende kandidaten? Dan kun je de afdeling aanvullend recruitment inschakelen. Lees hier meer informatie over aanvullend recruitment.

Lees meer

Checklist selectieprocedure

In deze checklist lees je over de te volgen stappen in de selectie van een nieuwe collega. 

Lees meer

Aannameprocedure

Weet je wie de nieuwe medewerker gaat worden? Lees hier welke je stappen vervolgens moet ondernemen. 

Lees meer

Welkom en onboarden

Als leidinggevende zorg je ervoor dat een nieuwe collega goed verwelkomt en ingewerkt wordt. Meer informatie hierover vind je hier. 

Lees meer

Inhuur flexibele arbeid

Soms is er behoefte aan het inhuren van tijdelijk personeel in schaal 1 t/m 9. De universiteit heeft een raamovereenkomst met Driessen hiervoor.

Lees meer

Screening van management functies

In het kader van de integrale veiligheid krijgen (nieuwe) medewerkers in hogere (management) functies, een screening. Lees hier wat dit betekent.

Lees meer

Inhuur zzp’er

Je kunt een ZZP'er inhuren als je binnen je afdeling een incidentele klus hebt die niet door eigen medewerkers gedaan kan worden en die niet direct tot de kernactiviteiten van de universiteit behoort. 

Lees meer

Participatiewet

De Radboud universiteit wil een inclusieve arbeidsorganisatie zijn waar iedereen zich thuis en gewaardeerd voelt, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

Christine Mohrmannfonds

Het Christine Mohrmannfonds vergroot de genderdiversiteit en het verbeterd de loopbanen van vrouwen in de wetenschap. Het Mohrmannfonds bekostigt onderdelen van werving, selectie en ontwikkeling van medewerkers. Bekijk hier de verschillende aanvragen en procedure.

Lees meer

Contact

Vragen? Neem contact op met je HR-contactpersoon. Of benader de afdeling Recruitment:

+31 24 361 11 73

Organisatieonderdeel