Checklist selectieprocedure

In deze checklist lees je over de te volgen stappen in het selectieproces. 

1. Kandidaten selecteren 

Als selectiecommissie maak je een eerste selectie op basis van de brieven. Hiervoor kun je de cv beoordelingsmatrix gebruiken. 

2. Kandidaten uitnodigen 

Na de eerste selectie informeert de vacaturehouder via een statuswijziging in PeopleXS de afdeling Recruitment over wie er wordt uitgenodigd, afgewezen of op de reservelijst gezet. Doe dit uiterlijk drie weken na de sluitingsdatum van de vacature. De uitnodigingen worden door de afdeling Recruitment verzonden. De vacaturehouder vermeldt hierbij de datum en het tijdstip van het gesprek, waar de sollicitanten zich kunnen melden en de namen en functies van de aanwezigen uit de selectiecommissie.  

3. Het gesprek 

Houd tijdens het selectiegesprek rekening met uitsluitingsmechanismen zoals de genderbias. Lees over best practices en de mogelijkheden binnen het Christine Mohrmann programma binnen de Radboud Universiteit om gender bias te voorkomen. 

4. Evaluatie sollicitatiegesprekken 

  • Evalueer met de selectiecommissie de sollicitatiegesprekken. Een interne kandidaat heeft bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.  

  • De vacaturehouder bericht via PeopleXS de afdeling Recruitment over de uitkomst van de gesprekken.  

  • Verwijder opgeslagen documenten van de sollicitanten binnen vier weken na afronding van de sollicitatie. 

Contact

Vragen? Neem contact op met de afdeling Recruitment: 

(024) 361 11 73

Contactafdeling