Nieuws voor medewerkers

Resultaat 1 - 20 van 233 resultaten
  • Je tekst door Google Translate halen – datalek of niet?

Veel studenten en medewerkers op de campus maken regelmatig gebruik van gratis vertaalmachines, zoals Google Translate of DeepL. Maar als je je tekst met deze gratis tools vertaalt, is er dan geen sprake van een datalek?

• Team Science Award

Nomineer een team voor de Radboud Team Science Award

Nomineer voor 20 maart een team voor de Radboud Team Science Award.

• Onedrive

Veilig werken met OneDrive op niet-beheerde Radboud-werkplekken

Het gebruik van OneDrive op niet-beheerde Radboud-werplekken is vanaf 10 februari toegestaan. Je kunt je bestanden uit OneDrive synchroniseren naar Finder op je Mac-apparaat of naar de Verkenner van je prive’-laptop/computer.

• Landelijke databank NARCIS per 1 maart offline

DANS stopt met de dienst NARCIS. Met ingang van januari 2023 is alle content over projecten, personen en organisaties op de website bevroren. Op 1 maart wordt NARCIS offline gehaald.

• Portretfoto Tom Elfring

Tom Elfring stopt als decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen

Met ingang van 1 maart 2023 stopt Tom Elfring als decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen. Vanwege persoonlijke omstandigheden wil hij in het laatste jaar voor zijn emeritaat minder werken. Tom Elfring blijft verbonden aan de faculteit en gaat drie dagen per week als hoogleraar onderzoek doen en onderwijs geven.

• Foto van een sprinter van Breng

Gevolgen stakingen OV 6 tot en met 10 februari

Er wordt maandag 6 februari 2023 tot en met vrijdag 10 februari 2023 gestaakt door personeel van streekvervoerders. Lees wat dit betekent voor jouw onderwijs.

• Nieuwe kansen na HOVO - Column Han van Krieken

U vraagt, AI schrijft - Column Han van Krieken

'De kern van academische vorming is kritisch omgaan met kennis en van daaruit nieuwe kennis generen. Dat kost moeite. Maar zonder die moeite stokt de ontwikkeling. Natuurlijk zal het mogelijk zijn om voor een AI-gegenereerd essay of scriptie, een aardig cijfer te krijgen, maar de enige die je daar echt mee benadeelt ben je uiteindelijk zelf.' Rector Han van Krieken over chatGPT.

• ChatGPT in het onderwijs

ChatGPT: wat betekent het voor ons onderwijs en onderzoek?

ChatGPT is een kunstmatige intelligentie, die snelle, goed geformuleerde antwoorden op uiteenlopende soorten vragen biedt. De impact van deze tool op het onderwijs en onderzoek heeft daarom onze aandacht.

• aangepaste arbeidsvoorwaarden

Aanpassingen in sommige arbeidsvoorwaarden per 1 januari 2023

Per 1 januari heeft de Belastingdienst de maximale kilometervergoeding verhoogd van € 0,19 naar €0,21 per kilometer. Dit heeft gevolgen voor een paar arbeidsvoorwaarden.

• Duurzaam naar de campus

Samenrijden, iets voor jou?

Do you come to campus by car and want to save on fuel (costs) and parking fees, contribute to reducing CO2 emissions and make Heijendaal more accessible? Then driving together might be something for you.

• Wetenschapsknooppunt

Oproep Radboud Science Award 2023

Het wetenschapsknooppunt roept onderzoeksinstituten en wetenschappers op om kandidaten voor te dragen voor de Radboud Science Awards 2023. De winnaars mogen hun onderzoek vertalen naar een les of andere activiteit voor basisschoolleerlingen.

• Take-off subsidies beeld via Unsplash

NWO subsidies om onderzoeksresultaten toe te passen: Demonstrator & Take-Off

Onderzoekers die hun resultaten willen toepassen of doorontwikkelen tot een prototype, kunnen nu een aanvraag doen voor een NWO Demonstrator of NWO Take-off subsidie.

• Afsluiting fiets- en wandelpaden voor klimaatadaptieve waterhuishouding

Een deel van de Willem Nuyenslaan en het Pieter Bondamplein is vanaf 23 januari tot de zomer afgesloten voor fietsers en voetgangers. De afsluitingen zijn nodig vanwege werkzaamheden ter verbetering van de afvoer van hemelwater op de campus.

• Opschoonactie fietsenstallingen

In week 4 (vanaf 23 januari) worden de oude, kapotte en achtergelaten fietsen verwijderd uit de fietsenstallingen op de campus.

• Medewerkers en studenten graven in een moestuin

Update Community Garden

Word jij ook enthousiast van het idee van een moestuin op de campus? Goed nieuws! Sinds afgelopen zomer wordt een stukje land bij de Hortus omgetoverd wordt tot een bloeiende moestuin. Hier lees je de laatste updates. Help jij ook mee?

• Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

Terugblik Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

De Nieuwjaarsbijeenkomst van de Radboud Universiteit vond plaats op 9 januari 2023 in de Aula. In gesprekken met diverse medewerkers en studenten werd teruggeblikt op 2022 en vooruitgekeken naar 2023.

• Alarmnummer

Alarmnummer 024 36 55555: zet het in je telefoon

De Radboud Universiteit heeft een eigen alarmnummer: 024 36 55555. Bel dit nummer direct bij calamiteiten zoals een ongeval/spoedeisende hulp, brand, bedreigende en onveilige situaties of een incident met gevaarlijke stoffen.

• Kennisveiligheid

Vragen of advies over kennisveiligheid?

Kennisveiligheid is een belangrijk onderwerp in hoger onderwijs en onderzoek. Daarom is er sinds 2 januari een Adviesteam Kennisveiligheid, dat bereikbaar is voor vragen en advies.

• Lifeport Welcome Center ontvangt eerste kennismigranten

Lifeport Welcome Center ontvangt eerste kennismigranten op Radboud-campus

Internationale kenniswerkers en gezinsleden, wetenschappelijk onderzoekers, studenten, start-ups en buitenlandse investeerders kunnen voortaan alles voor hun verblijf in Nijmegen regelen bij het Lifeport Welcome Center, op de Radboud-campus.

• invullen keuzemodel

Laatste mogelijkheid uitruil doelen van 2022 in Keuzemodel

Heb jij in 2022 kosten gemaakt die je in kunt zetten in het Keuzemodel en je heb je dat nog niet gedaan? Hou er dan rekening mee dat dit nog kan tot en met 31 januari.