Nieuws voor medewerkers

Resultaat 1 - 20 van 284 resultaten
 • Mensen op een scherm aan het videobellen

  Videobijeenkomsten met Zoom stapsgewijs afgebouwd

  Vanaf 1 september stopt de universiteit met de licentie voor videoconferentiesoftware Zoom. Microsoft Teams wordt de aangewezen software voor videobellen en videovergaderen. Online colleges geef je bij voorkeur met Virtual Classroom in Brightspace.

 • Hand met telefoon erin

  Wifi-netwerk Eduroam op sommige telefoons mogelijk onbruikbaar na update

  Vanaf woensdag 24 mei 2023 wordt het huidige wifi-netwerk van Eduroam geüpdatet. Dit wordt allereerst uitgevoerd in het Huygens-gebouw. Enkele telefoons met een verouderd besturingssysteem kunnen na de nieuwe update niet meer verbinden met Eduroam.

 • Heiligverklaring Titus Brandsma 2022

  Radboud100: ‘Titus heeft altijd iets te zeggen’ (2022)

  In mei 2022 is het zover: de heiligverklaring van een Radboudiaan, pater karmeliet Titus Brandsma, in 1942 vanwege zijn verzetsdaden vermoord in concentratiekamp Dachau. Zuster karmeliet en wetenschapper Anne-Marie Bos ontsluit zijn nalatenschap.

 • blauwe lucht en wolken

  “Wij gaan in 2025 klimaatneutraal reizen”

  Cognitive Neuroscience en Communicatiewetenschap winnen Radboud International Travel Challenge

 • Springend vitaal persoon in de bergen

  Vitaal met Fit@work

  De universiteit biedt een geweldige kans om aan je vitaliteit te werken met het programma Fit@Work. Gezondere leefpatronen betekenen niet alleen betere (werk)prestaties, maar ook meer plezier in het werk.

 • Michael Sandel receives honorary doctorate

  'Rockstar-filosoof' Michael Sandel ontvangt eredoctoraat Radboud Universiteit

  Michael Sandel, politiek filosoof aan Harvard University, ontving op 9 mei een eredoctoraat van de Radboud Universiteit tijdens de viering van het 100-jarig bestaan. Daarna gaf hij een lezing waarbij hij in gesprek ging met het publiek.

 • Slinger van regenboogvlaggen onder een lichtbewolkte lucht

  Onderzoeksteam Radboud Universiteit en Radboudumc brengt adviezen uit voor betere transgenderzorg in Nederland

  Een team van onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc onderzocht hoe de toenemende wachttijd voor transgenderzorg verklaard en opgelost kan worden. ‘Er is een mismatch tussen de vraag naar en de inrichting van de transgenderzorg’.

 • Tekening uit 1861, gemaakt door Willem Hekking jr. (bron: Stadarchief Amsterdam)

  Van cholera tot kanker: ook in de negentiende eeuw een gezondheidskloof

  De ‘gezondheidskloof’ blijkt niet alleen iets van deze tijd. Ook in de negentiende eeuw overleden mensen uit lagere sociale groepen op jongere leeftijd en aan andere doodsoorzaken dan meer welvarende mensen. Dat ontdekte historicus Owen Lammertink in zijn proefschrift, dat hij op 12 mei verdedigt aan de Radboud Universiteit.

 • Het Radboud Festival vindt plaats op 11 mei 2023

  Prins S. en De Geit, Maarten van Rossem en meer nieuwe namen voor Radboud Festival

  Op donderdag 11 mei barst Radboud Festival los en vieren we samen dat de Radboud Universiteit 100 jaar bestaat. Lees welke nieuwe namen de line-up compleet maken.

 • Overlay van foto's uit 100 jaar Radboudgeschiedenis

  Lustrumweek van start

  Deze week is het zo ver: tussen 8 en 14 mei vieren we de 100e verjaardag van de Radboud Universiteit. We nemen het bomvolle programma nog even met je door.

 • Number matching

  Veiliger inloggen met Microsoft Multi Factor Authentication (MFA) Number Matching

  Vanaf 8 mei 2023 zal MFA Number Matching worden geactiveerd voor je Radboud-account. Bij gebruik van een Microsoft 365 dienst word je gevraagd om een tweecijferig getal in te voeren in je Authenticator app.

 • Universiteitsverkiezingen 2023

  Stel je kandidaat voor de Ondernemingsraad of Onderdeelcommissies

  Tot 5 mei is het mogelijk om je kandidaat te stellen voor de Ondernemingsraad of Onderdeelcommissies. Als lid van de medezeggenschap kun jij jouw ideeën en visie delen met studenten, medewerkers en het bestuur van de universiteit. Durf jij jezelf te laten horen?

 • Lintjes

  Koninklijke onderscheidingen voor zeven Radboudianen

  Zeven medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc ontvangen dit jaar ter gelegenheid van Koningsdag een koninklijke onderscheiding vanwege hun uitzonderlijke wetenschappelijke en/of maatschappelijke verdiensten.

 • schrijvende hand

  Mentoring Academic Staff

  Ben je wetenschappelijk medewerker en wil je graag leren van de ervaring(en) van een collega, of wil je graag jouw ervaring delen? Er is weer ruimte in het programma Mentoring Academic Staff.

 • Beeldmerk Radboud Sounds

  Laatste namen Radboud Sounds bekend

  Heb jij al een kaartje bemachtigd voor Radboud Sounds? Voor dit muziek- en wetenschapsfestival in Doornroosje op 12 mei werden eerder al veel interessante namen aangekondigd. Met deze nieuwe namen is de line-up compleet.

 • Jörgen Bruhn

  Jörgen Bruhn benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

  Jörgen Bruhn is benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit. Hij is tevens benoemd tot afdelingshoofd.

 • persoon met brief en pestwoorden op de rug

  Pesten op de werkvloer, en nu?

  Woensdag 19 april is het de Dag Tegen Pesten. Een goed moment om stil te staan wat er bij jou op de werkvloer gebeurt.

 • Person holding a Radboud gebaren poster

  Doe mee met een Radboudgebaar

  De viering van het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit in mei staat voor de deur en er staat een mooi programma klaar. Zo wordt onder andere de stad Nijmegen en haar inwoners van 8 tot en met 14 mei verwarmd met 100 Radboudgebaren.

 • Jaarverslag biodiversiteit 2022

  Het jaarverslag Biodiversiteit 2022 toont de resultaten van de projectgroep Biodiversiteit. Zoals onder meer de moes- en belevingstuinen op verschillende locaties en de aanplant van een natuur- en een parkbos aan weerszijden van het Disveldpad.

 • Foto Tijn Kool

  Tijn Kool benoemd tot hoogleraar Passende zorg

  Tijn Kool is benoemd tot hoogleraar Passende zorg aan het Radboudumc/de Radboud Universiteit.