Het Erasmusgebouw dat reflecteert in het raam van de Refter
Het Erasmusgebouw dat reflecteert in het raam van de Refter

16 november: bijeenkomst wetenschapscommunicatie voor Radboud-onderzoekers

Ga je altijd in op interviewverzoeken van journalisten? Hoe vertel je in de media op een toegankelijke manier over je onderzoek? Op donderdagmiddag 16 november 2023 kun je inspiratie opdoen en ideeën uitwisselen over wetenschap in de media. Deze bijeenkomst is er voor alle Radboud-onderzoekers die over hun onderzoek willen communiceren, in het bijzonder in de media.

Tijdens deze middag vertelt BNR-journalist Karlijn Meinders waar zij op let bij het maken van radio-items over wetenschap. Ook is er een panelgesprek over de vraag wanneer je ‘ja’ zegt tegen een journalist en wanneer juist niet en over hoe je zorgt voor een duidelijk verhaal over je onderzoek. We bespreken de do’s en don’ts in de omgang met de pers en wisselen ervaringen en ideeën uit voor andere vormen van wetenschapscommunicatie.  

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dit formulier

Wanneer 

Donderdag 16 november 2023 van 15.15 tot 17.15 uur 

Waar 

Erasmusgebouw, laagbouw E 2.53

Voertaal 

Nederlands 

Programma 

  • Team Wetenschapscommunicatie & Persvoorlichting verzorgt de inleiding.
  • Journalist Karlijn Meinders (BNR) vertelt over haar keuzes voor onderwerpen en sprekers in de wetenschapsjournalistiek en gaat in op de vraag: hoe leg je je onderzoek uit aan de media?
  • Radboud Educational Clips geeft een korte workshop over presenteren voor de camera.
  • Panelgesprek: onderzoekers gaan in gesprek over optreden in de media. Wanneer ga je er wel of niet op in? Ervaringsdeskundigen Carla Hoetink, Constant Swinkels en Pieter Wolters delen hun overwegingen.
  • Borrel met gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en ideeën. 

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met Team Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie via 024 361 6000 of media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl)