Icoon met drie personen in een hand
Icoon met drie personen in een hand

Berichtgeving over sociale veiligheid

Binnenkort verschijnt er nieuwe berichtgeving over sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen en de universiteit. Onafhankelijk universiteitsmagazine Vox interviewde onze decaan Evelyn Kroesbergen en interimdecaan Ron Scholte en publiceert over een afgehandelde maar niet eerder geopenbaarde melding. Radioprogramma Argos behandelt op 17 februari de casus van oud-rector magnificus Han van Krieken.

Interview Vox

Enkele weken geleden zijn decaan Evelyn Kroesbergen en interimdecaan Ron Scholte op verzoek van Voxweb in gesprek gegaan over sociale veiligheid binnen de faculteit. Ze beantwoordden onder andere vragen over het vernieuwde onderzoek naar de casus bij psychologie, het programmaplan sociale veiligheid en sociale veiligheid binnen de muren van de faculteit. 

Melding Vox

Voxweb stelde ook vragen over een melding binnen de faculteit die niet eerder openbaar is gemaakt. De melding is enkele jaren geleden gemaakt door een omstander en is destijds naar tevredenheid afgehandeld. Naar verwachting wordt dit artikel komende week gepubliceerd. We houden de berichtgeving in de gaten en indien nodig geven we een reactie.

Argosuitzending

Radioprogramma Argos biedt op 17 februari 2024 een reconstructie van de casus rondom oud-rector magnificus Han van Krieken en zijn daaropvolgende aftreden. De redactie heeft hiervoor gesproken met 27 betrokkenen en documenten ingezien. De uitzending is om 14.00 uur live te volgen op Radio1 en verschijnt naderhand online.

Contactinformatie