Portret van Peter Berentsen
Portret van Peter Berentsen

Column Peter Berentsen: Terugblik op mijn jaar als studentassessor

Mijn jaar als studentassessor zit er bijna op en wat heb ik veel geleerd. Niet alleen over onze mooie faculteit, maar ook over mezelf, sociale veiligheid en nog zoveel meer. Als volwaardig bestuurslid krijg je een hoop mee. Dit is vaak interessant, maar soms ook behoorlijk uitdagend. Ook als faculteit hebben we het afgelopen jaar voor wat uitdagingen gestaan. Toch stonden er altijd mensen klaar om elkaar te ondersteunen, zich in te zetten voor de faculteit en mee te denken over lastige kwesties. Dit gevoel van saamhorigheid is iets waar we allemaal trots op mogen zijn.  

Vanuit mijn positie heb ik deelgenomen aan talloze werkgroepen, commissies en andere organen. Dit deed ik omdat ik alles zo interessant vond en het meeste uit mijn jaar als studentassessor wilde halen. Zo heb ik plaatsgenomen in het projectteam Sociale Veiligheid, waarin ik onder andere heb geholpen met het organiseren van de ‘Oog voor Elkaar-week’. Daarnaast nam ik deel in de duurzaamheidscommissie, waar we dit jaar een kledingmarkt, duurzaamheidswedstrijd en miniboekenkast hebben gerealiseerd. Ook het geven van presentaties, jureren bij scripties en het samenwerken met de FSR vielen afgelopen jaar onder mijn taken. 

Ik beschouw mijn jaar als studentassessor zeker als geslaagd. Daarom wil ik graag iedereen bedanken met wie ik dit jaar heb samengewerkt. Bedankt voor de goede sfeer, de inzet en samenwerking, de waardevolle gesprekken en discussies, en vooral voor het wederzijds respect. Ik heb ongelofelijk veel geleerd, mede dankzij deze fijne manier waarop we op deze faculteit doorgaans met elkaar omgaan. De inzichten die ik dit jaar over onze faculteit heb verkregen, maken mij nog trotser om als student (en misschien ooit weer als medewerker!?) deel uit te mogen maken van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
FSW Bestuur