Copyright in onderwijs: informatiestand

Op 18 oktober van 12 tot 13.30 uur staat de Library of Science in de hal van het Huygensgebouw om informatie te verstrekken over auteursrecht in onderwijs. De universiteit heeft een regeling waarbij het delen van publicaties in onderwijsmateriaal is toegestaan onder bepaalde voorwaarden.

Voorwaarden

Een korte samenvatting van deze voorwaarden vind je in onderstaand PDF. Belangrijk is dat korte overnames nooit meer dan 40 pagina’s en maximaal 20% van het hele werk zijn. Eén artikel van slechts enkele pagina’s op een compleet tijdschrift-issue is dus vaak toegestaan. De regels gelden voor zowel gedrukt als digitaal materiaal.
Let op: bronvermelding is altijd noodzakelijk, ook als je een open access publicatie deelt!

Easy Access

Deze zogenaamde ‘Easy Access regeling’ is afgesloten tussen alle universiteiten van Nederland en Stichting UvO (Uitgeversorganisatie voor Onderwijslicenties). De stichting controleert steekproefsgewijs. Wanneer er niet wordt voldaan aan de regeling gaat de prijs voor alle universiteiten omhoog.

Vragen & presentatie bijwonen

Op 17 oktober kun je met al je vragen over copyright terecht bij het informatiestandje. We geven op 14 november ook een presentatie over dit onderwerp, geef je op via deze website. Je kunt uiteraard ook altijd mailen of binnenlopen bij de Library of Science. We helpen je graag!

Team Library of Science
HG00.011
024-3652567
infobfac [at] ubn.ru.nl (infobfac[at]ubn[dot]ru[dot]nl)
UB-gids FNWI

Infographic Easy Access

Contactinformatie

Team Library of Science - infobfac [at] ubn.ru.nl

Organisatieonderdeel
Library of Science