Nieuwe website
Nieuwe website

De nieuwe studiegids: welke informatie staat waar?

Op 1 juli is de nieuwe ‘Studiegids’ gepubliceerd. Vanaf nu staat het overzicht van opleidingen, cursussen en minoren in de onderwijscatalogus van Osiris. Daarnaast staat algemene informatie voor zittende studenten op de centrale website www.ru.nl/studenten.  

In het project STIP- en Studiegidswebsites is door twee ‘Taskforces’ met collega’s van alle faculteiten alle informatie uit de oude studiegidsen en STIP-websites bekeken, opnieuw beoordeeld en op een nieuw platform geplaatst.

Onderwijscatalogus in Osiris

Alle opleidingen, cursussen en minoren zijn per 1 juli te vinden in de onderwijscatalogus van Osiris. In deze overzichten kun je filteren op bijvoorbeeld faculteit, maar ook op specifieke typen onderwijs (denk aan ‘Open voor bijvakkers’ of ‘Contractonderwijs’). Voor studenten is het nu ook makkelijker om te zoeken en opleidingen te vergelijken, binnen de eigen faculteit en daarbuiten.

Onderwijscatalogus inzien

Andere informatie voor zittende studenten op de centrale website

Alle niet-cohort-specifieke informatie voor zittende studenten is straks te vinden op de centrale website www.ru.nl/studenten. De informatie is gerangschikt op thema, waarbij er ruimte is voor uitzonderingen op faculteitsniveau.

Dit zorgt voor een enorme ‘indikking’ van het aantal informatiepagina’s voor studenten (voor sommige thema’s tot wel 90% minder dubbele pagina’s voor studenten), en daarmee een beter totaaloverzicht. Het aantal pagina’s was in de afgelopen jaren enorm gegroeid, met veel dubbele en verouderde informatie. In de nieuwe situatie is de informatie makkelijker vindbaar (al zal het best even wennen zijn). Ook is de hoeveelheid informatie beheerbaarder wat verouderde informatie voorkomt.

Planning komende weken

Het verplaatsen van alle niet-cohortspecifieke informatie naar de nieuwe website is nog niet afgerond. Daarom staan de oude (STIP-)websites nog online. Dat maakt het online landschap nu wat rommelig, maar in de komende weken wordt dit aangepakt:

 • Juli
  - Alle informatie staat op de nieuwe website
  - Alle formulieren worden gemigreerd
  - De redirects worden ingericht, zodat de oude links verwijzen naar de nieuwe pagina’s
 • Augustus
  Oude websites gaan offline
 • September: 
  De pagina’s van de facultaire International Offices worden gemigreerd

Oude websites inzien?

De oude STIP- en Studiegidswebsites gaan straks offline. Achter de schermen wordt de informatie wel bewaard. 
Daarnaast kunnen medewerkers en studenten oude websites altijd raadplegen via https://ru.archiefweb.eu/. Hier zijn onder andere ook de oude studiegidsen in te zien, door naar de betreffende pagina te navigeren of in de grijze balk aan de linkerzijde te zoeken. Let op: deze informatie wordt niet meer bijgewerkt!

Oude studiegidsen

Vragen?

Kijk voor (facultaire) contactpersonen en meer informatie over het project op https://www.ru.nl/medewerkers/projecten-en-initiatieven/nieuwe-website/stip-en-studiegids-content.