Organisatiemodel Marketing & Communicatie
Organisatiemodel Marketing & Communicatie

Divisie Marketing & Communications gaat werken in een matrix model

De divisie Marketing & Communications, waar zo’n 75 mensen werken, gaat vanaf het nieuwe collegejaar werken in een matrixorganisatie. Ze organiseren zich in 8 doelgroepteams en 7 expertiseteams. De nieuwe indeling gaat zorgen voor een aantal voordelen.

Met de nieuwe indeling blijven ze hetzelfde werk doen, maar geloven ze dat er betere en professionelere dienstverlening geleverd kan worden. Zo kunnen de capaciteiten en talenten beter benut worden, doordat ze flexibeler en adaptiever zijn. Dat is nodig om constant te vernieuwen in een snel veranderende vakgebied en om aan de wensen van de klanten te voldoen. Met dit matrixmodel hopen ze ook minder kwetsbaar te zijn, door individuele afhankelijk te beperken. Daarnaast leggen ze de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk, namelijk bij de teams.  Er gaat gewerkt worden met OGMS’s per team en een uniforme overlegstructuur.

Wat merken de collega’s binnen Radboud Services en bij de faculteiten hiervan? Zij profiteren omdat ze makkelijker van verschillende expertises gebruik kunnen maken, afhankelijk van wat er nodig is. De vraagstukken worden direct gematcht aan een doelgroepteam of een expertiseteam. Een doelgroepteam heeft het overzicht en bewaakt de hele klantreis en kan zodoende jouw vraagstuk daarin integreren. Voor de klant betekent dit minder versnipperde informatie, met als doel natuurlijk een effectiever bereik en hogere klanttevredenheid.

Het afgelopen jaar is er in stapjes naar dit model toegewerkt. Inmiddels heerst de mindset in de divisie: laten we vooral beginnen, kijken hoe het gaat en waar nodig verder optimaliseren. Na de zomer dus!

Organisatiemodel Marketing & Communicatie