Studentenpanel
Studentenpanel

Doe doelgroeponderzoek met het Radboud Studentenpanel

Heb je een onderwerp waarvan je je afvraagt: wat vinden studenten hiervan? Hiervoor kun je het Radboud Studentenpanel raadplegen. Het Radboud Studentenpanel bestaat uit een pool van meer dan 1400 studenten van alle faculteiten die benaderd kunnen worden voor uiteenlopende onderwerpen.

Het Radboud Studentenpanel is een samenwerking tussen Radboud Services en de faculteiten met als doel de dienstverlening van de Radboud Universiteit beter toe te spitsen op de behoeften van de doelgroep.

Ervaringen van collega's

Via het Radboud Studentenpanel zijn er bijvoorbeeld onderwerpen opgehaald voor de collegereeks Financially Healthy Student middels een enquête. Opdrachtgever Minke Omlo van Student Affairs liet enthousiast weten: ’Binnen een week hebben al bijna 100 studenten feedback gegeven, heel fijn!' Verder is er onder andere een panelgesprek gehouden over in welke vorm studenten hun diploma willen ontvangen:

De inbreng van studenten was zeer bruikbaar, ze dachten goed mee. Goed dat er zowel Nederlandse als internationale studenten aanwezig waren.

Betrokkenheid van studenten

Studenten die zich hebben aangemeld voor het Radboud Studentenpanel ontvangen elke maand een mail met daarin de verzoeken die voor hen van toepassing zijn. Ze kiezen zelf aan welke onderzoeken ze willen deelnemen. Uiteraard ontvangen ze van de opdrachtgever een vergoeding voor hun inzet. Zo worden er prijzen verloot bij enquêtes en krijgen zij bijvoorbeeld een bol.com bon voor deelname aan een focusgroep. Daarnaast koppelt de opdrachtgever de resultaten van het onderzoek terug naar de deelnemende studenten. Studenten geven aan dat ze dit fijn vinden, en zo het idee hebben dat er ook echt iets met hun input gedaan wordt.

Hulp bij je onderzoek

Weet jij al precies hoe je jouw doelgroeponderzoek wil vormgeven? Of wil je graag de wensen en behoeften van studenten over jouw service ophalen, maar weet je nog niet precies hoe? We denken graag met je mee of bijvoorbeeld een panelgesprek, enquête of gebruikerstest het beste middel is. En hoe je dan bijvoorbeeld je enquête goed opzet.

Contactinformatie

Wil jij je dienstverlening verbeteren en wil je daarbij studenten raadplegen? Neem dan vrijblijvend contact op via studentenpanel [at] ru.nl (studentenpanel[at]ru[dot]nl) of spreek een collega uit de werkgroep aan.

Organisatieonderdeel
Radboud Services