Dry January
Dry January

Dry January, doe je (weer) mee?

De Radboud Universiteit vindt gezondheid en vitaliteit belangrijk voor medewerkers en studenten. Eén van de zaken die daaraan bijdraagt is bewust omgaan met alcoholgebruik. Daarom doet de universiteit in januari 2023 weer mee met de IkPas battle. Samen met andere Nijmeegse organisaties gaat de universiteit de landelijke uitdaging aan om zoveel mogelijk personen mee te laten doen aan de IkPas Battle. 

inschrijven

Alcoholpauze

Zet een maand lang je alcoholgebruik op pauze om eens te kijken wat het met je doet. Word je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken. Doorbreek vastgeroeste patronen en merk wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Zeg jij ‘ja’ tegen een alcoholpauze in januari en ga je deze persoonlijke uitdaging aan? Doe mee voor je eigen gezondheid, en help Nijmegen de IkPas Battle winnen.

Alcohol en andere verdovende middelen

Het gebruik van alcohol en/of drugs door een medewerker kan een negatieve invloed hebben op het functioneren en de inzetbaarheid van de medewerker zelf, maar ook gevolgen hebben voor de omgeving, zoals collega’s en studenten. Als werkgever is de Radboud Universiteit verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden waaronder medewerkers functioneren. Daarom gelden in het kader van het alcohol- en drugsgebruik door medewerkers een aantal uitgangspunten. Zie hiervoor de regeling alcohol- en/of drugsgebruik, onderdeel van de Gedragscode van de Radboud Universiteit.