Een student met een koptelefoon op achter een computer in het Comeniusgebouw.
Een student met een koptelefoon op achter een computer in het Comeniusgebouw.

Eerste afnames met toetssoftware Ans zijn succesvol verlopen

In de tentamenperiode van januari is de nieuwe toetssoftware Ans voor het eerst ingezet bij een aantal toetsen. Ans zal de oude toetssoftware Cirrus per september 2024 volledig vervangen. Per faculteit werd in januari één kleinschalige toets afgenomen met behulp van Ans. Deze eerste afnames waren een succes. Het levert ook inzichten op voor de verdere implementatie van Ans.

Hoe nu verder? 
 

Feedback van beheerders, docenten en studenten heeft een paar aanvullingen op de instructies opgeleverd. Denk aan instructies voor het maken van een toets, het inrichten van toetsen en voor E-Support. Die aanvullingen worden verwerkt. In de komende tentamenperiode in maart/april wordt Ans ingezet bij meer toetsen. Dan zullen ook de eerste toetsen met additionele software (zoals SPSS) plaatsvinden.  

De voortgang van de implementatie van Ans verloopt volgens schema. Het aantal toetsen met de nieuwe software zal per tentamenperiode steeds verder worden opgeschaald. In september kan Cirrus niet meer worden gebruikt en zullen alle digitale toetsen via Ans plaatsvinden. De gegevens die nu in Cirrus staan worden wel gearchiveerd.  

Jouw Facultair Coördinator Digitaal Toetsen (FCDT) coördineert welke toetsen wanneer in aanmerking komen voor de overstap naar Ans. Wil je weten wanneer dat voor jouw cursus geldt? Neem dan contact op met je FCDT-er. 

Achtergrond 
 

Om de overgang van Cirrus Assessment naar Ans in goede banen te leiden is een projectgroep aangesteld. Op de projectpagina Vervanging toetssoftware lees je meer over de planning, de werkzaamheden van deze projectgroep en de aanleiding voor de overstap.  

Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten? Je kunt terecht bij je Facultair Coördinator Digitaal Toetsen (FCDT) of bij de projectleider Michiel van Geloven via Michiel.vanGeloven [at] ru.nl (Michiel[dot]vanGeloven[at]ru[dot]nl) of 06 2237 2840.  

Organisatieonderdeel
Education Support