Engelbert Hubbers ontvangt certificaat UKO van Laura van Niftrik
Engelbert Hubbers ontvangt certificaat UKO van Laura van Niftrik

Engelbert Hubbers heeft UKO behaald

Engelbert Hubbers heeft de Uitgebreide Kwalificatie Onderwijs (UKO) behaald. Op dinsdag 30 januari is het certificaat overhandigd door de vice decaan onderwijs Laura van Nifrtik. Engelbert heeft de pilot UKO gevolgd die een jaar heeft geduurd. De vernieuwde opzet van de UKO geeft docenten de mogelijkheid om met andere docenten van andere faculteiten te ontdekken hoe onderwijsvernieuwingen worden aangepakt en uitgevoerd.

In het gesprek met Engelbert werd gesproken over zijn ervaringen en wat de UKO hem als docent heeft opgeleverd. De UKO wordt gevolgd door docenten van alle faculteiten, waardoor je jezelf verder verdiept in onderwijsvernieuwing vanuit verschillende perspectieven. Engelbert is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van leermateriaal voor studenten om de aansluiting tussen twee cursussen te optimaliseren. Het leermateriaal werd aangeboden met passende feedback en tal van mogelijkheden om de leerstof te oefenen. Hiervoor heeft Engelbert gebruik gemaakt van het platform Sowiso. 

Wat is dat de UKO? In de UKO gaan onderwijsvernieuwing en docentontwikkeling hand in hand. Je hebt de BKO en gaat aan de slag met onderwijsvernieuwing. Een mooie vervolgstap in je ontwikkeling als docent door het onderwijs binnen je opleiding of faculteit verder te ontwikkelen. Wil je meer informatie over de UKO, neem dan contact op met Esther Diebels via bko-fnwi [at] ru.nl (bko-fnwi[at]ru[dot]nl).