Geen coronamaatregelen bij start collegejaar

Het collegejaar 2022-2023 gaat vanwege de lage besmettingsgraad van start zonder beperkende coronamaatregelen. De Radboud Universiteit volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Wel is het belangrijk om rekening te blijven houden met elkaar. Neem daarom je verantwoordelijkheid op de campus: hou je aan de basisadviezen en we raden je aan om je te laten vaccineren als je dat nog niet hebt gedaan.

coronamaatregelen

Coronaklachten?

Heb je coronaklachten of ben je in contact geweest met iemand die vermoedelijk besmet is met het virus? Kijk op de website van de Rijksoverheid wat je moet doen. Maak bij klachten direct een testafspraak via coronatest.nl of doe een zelftest voordat je naar de campus komt.

Gratis zelftesten

Gratis zelftesten zijn verkrijgbaar op onderstaande locaties. Er geldt een maximum aantal van vier per persoon per keer.

  • Maria Montessori gebouw- ontvangstbalie
  • Elinor Ostrom gebouw - ontvangstbalie links
  • Huygensgebouw  - ontvangstbalie
  • Linnaeusgebouw - ontvangstbalie
  • Berchmanianum - ontvangstbalie
  • Erasmusgebouw - ontvangstbalie
  • Grotiusgebouw- ontvangstbalie
  • Universiteitsbibliotheek – portiersbalie

Als afdeling kun je zelftesten bestellen via het Service Centre: servicecentre-cf [at] ru.nl (servicecentre-cf[at]ru[dot]nl). Houdt hierbij rekening met een levertijd van ongeveer twee weken.  

Hybride werken

Het thuiswerkadvies voor medewerkers is vervallen en de campus is weer geheel open. De universiteit hanteert momenteel het model van hybride werken. In lijn met de basisadviezen zorgt de universiteit op de campus voor goed geventileerde onderwijsruimten en werkplekken.

Jouw welzijn

De coronacrisis heeft de afgelopen jaren een flinke impact gehad op ons allemaal. Zit je ergens mee of heb je vragen? Vraag op tijd hulp bij je leidinggevende. Praten over werk en (mentale) gezondheid is belangrijk, niet alleen in tijden van corona.

Wat kun je van ons verwachten?

Achter de schermen bereidt de Radboud Universiteit zich voor op verschillende scenario’s. Die verantwoordelijkheid heeft de overheid bij alle sectoren, dus ook de onze, neergelegd. Mochten de coronamaatregelen worden aangescherpt, dan vind je de meest recente informatie op www.ru.nl/corona. Ook houden we je op de hoogte via social media (@radboud_uni op Twitter en Instagram) of bij ingrijpende veranderingen via de mail.

Vragen?

Heb je vragen over de coronamaatregelen, mail dan naar info [at] ru.nl.