Fietsen van de radboud universiteit
Fietsen van de radboud universiteit

Gezond naar je werk: een ode aan onze fietsen

Op donderdag 16 mei vieren we de Fiets Naar Je Werk Dag, een dag gewijd aan de eenvoudige daad van trappen op onze trouwe stalen rossen naar het werk. Doe jij ook mee en pak je de fiets naar de campus?

Voor veel van onze medewerkers is fietsen naar werk geen eenmalig evenement, maar een dagelijkse gewoonte. Een groot deel van onze collega's, zo'n 65%, begroet elkaar niet voor het eerst bij het koffieapparaat, maar in een van de 22 fietsenstallingen. De fietsenstalling is een ontmoetingsplek waar elektrische fietsen worden opgeladen, regenpakken uitgaan en gesprekken beginnen met opgewekte 'goedemorgens'.

 

fietsen op de campus

Pak jij ook vaker de fiets?

Wat maakt onze campus zo uitnodigend om op de fiets te komen? Verschillende onderzoeken tonen aan dat er een positieve relatie bestaat tussen beweging en de locatie van gebouwen. 'Het lijkt logisch dat je meer gaat bewegen als er om de hoek een mooi groen park is, een leuke speeltuin of een mooi fietspad' vertelt Erwin van der Krabben, hoogleraar Planologie in dit artikel. Niet alleen de omgeving van de campus is uitnodigend om op de fiets te komen, maar er zijn ook verschillende faciliteiten voor bezoekers. Zo kun je je band oppompen in het Elinor Ostromgebouw en heb je ieder jaar als medewerker in het Keuzemodel de optie om een deel van je budget te gebruiken voor de belastingvrije aanschaf van een (elektrische) fiets. Wist je dat je met een halfuurtje wandelen of fietsen per dag al veel gezondheidsvoordelen kunt behalen?

Meer bewegen onder werktijd

Is fietsen naar werk niet altijd haalbaar voor jou, maar wil jij meer bewegen onder werktijd? In gROW staan e-learnings, artikelen en video's over meer beweging, die je meteen kunt toepassen.

Bekijk gROW

Daarnaast biedt Radboud Sport & Cultuur een voordelig aanbod voor medewerkers en studenten. Met ruim 80 verschillende activiteiten, ruime openingstijden en professionele begeleiding biedt een RSC-abonnement uitgebreide beweeg- en ontspanningsmogelijkheden voor iedereen. Ga jij spinnen of BOMmen (Bewegen Op Muziek) met jouw collega's?

Radboud Sport & Cultuur

Kapotte fiets door omgevallen boom BM

Kapotte fietsen

Afgelopen winter zijn er helaas twee fietsen kapot gegaan door een omgevallen boom door storm bij het Berchmanianum. Gelukkig kun je bij de fietsenmaker bij het Radboudumc je stalen ros snel laten maken. Op onze campus kun je een rode Radboudfiets lenen, als je jouw eigen fiets tijdelijk niet kunt gebruiken. Deze kun je aanvragen bij de receptie van het Berchmanianum.