Grip op je loopbaan

Heb jij grip op je loopbaan? Neem de regie op je eigen ontwikkeling, zodat je voldoende uitdaging houdt in je werk, de benodigde vaardigheden ontwikkelt en met plezier aan de slag blijft. Dat is wat we op de Radboud Universiteit bedoelen met ‘persoonlijk leiderschap'. Sturing geven aan jezelf, dus. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Hoe begin je?

Het maakt niet uit waar je staat in je loopbaan of in welke situatie je zit. Misschien heb je heel duidelijk voor ogen waar je naartoe wilt in je carrière en heb je een duidelijk pad uitgestippeld: welke opleiding je wilt doen, welke training handig is. Misschien ben je terughoudender, weet je het niet zo goed. Of is je werkomgeving sterk veranderd de afgelopen tijd. Soms komt er dan een gevoel boven dat er iets anders moet. Het is belangrijk om met je leidinggevende te praten over je ontwikkelwensen en -mogelijkheden. Een gesprek met een loopbaancoach of de workshop ‘zelfinzicht’ of ‘stilstaan bij je ontwikkeling’ kan ook helpen. Kijk in gROW naar de andere mogelijkheden die de universiteit hierin biedt.

Zelf sturing geven

Uiteraard zijn er omstandigheden waar je rekening mee moet houden, maar daarbinnen is het altijd mogelijk om iets aan te passen of te veranderen, al dan niet met hulp. Het is belangrijk om zelf de regie te nemen en persoonlijk leiderschap te tonen.

Joseph Oubelkas

Inspirerend voorbeeld

Een goed voorbeeld van iemand die ondanks zijn barre omstandigheden de regie over zijn situatie pakte is Joseph Oubelkas. Jarenlang zat hij onschuldig vast in een Marokkaanse gevangenis. Ondanks een uitzichtloze situatie wist hij doelen en lichtpuntjes voor zichzelf te stellen binnen de kaders waar hij mee te maken had. Zijn boodschap: “Je hebt je eigen lot in handen. Wat er ook op je pad komt; jíj bepaalt hoe je ermee omgaat.” Hoor zijn verhaal en laat je inspireren op 30 mei aanstaande. Deze inspirerende lezing mag je niet missen.

Grip op je werk

De Radboud Universiteit vindt het belangrijk dat iedereen regie neemt op de eigen vitaliteit, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Wat ook betekent dat de universiteit graag ziet dat medewerkers lekker in hun vel zitten. Om daar handvatten en inspiratie voor te bieden, krijgt  persoonlijk leiderschap de komende tijd meer aandacht. Wat het precies inhoudt en vooral ook hoe je dit in de praktijk brengt. Kijk voor inspiratie op RadboudNet.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.