Het groene welkomstcadeau: de bomen voucher
Het groene welkomstcadeau: de bomen voucher

Groen welkomstcadeau voor nieuwe medewerkers

Zo’n zestig nieuwe medewerkers van de Radboud Universiteit hebben tijdens de introductiebijeenkomst op 12 februari een nieuw welkomstcadeau ontvangen. In plaats van de typische bos bloemen kregen zij een persoonlijke voucher uitgereikt, waarmee zij eigenaar zijn geworden van een boom in het Radboudbos.

Door iedere nieuwe medewerker voortaan met dit groene geschenk te verwelkomen, zet de Radboud Universiteit zich in voor een positieve invloed op de omgeving en het klimaat. Iedere nieuwe medewerker levert bovendien een bijdrage aan het verrijken van de biodiversiteit in Nijmegen en het verminderen van de CO2-voetafdruk, wat aansluit bij haar huidige missie en duurzaamheidsbeleid. In plaats van de typische bos bloemen die vaak wordt uitgereikt aan nieuwe medewerkers, zijn bomen gekozen als nieuw welkomstgeschenk vanwege de langere levensduur, het verrijken van de biodiversiteit in Nijmegen en het verminderen van de CO2-voetafdruk.

De bomenvouchers zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Radboud Universiteit en LifeTerra, een organisatie die organisaties helpt om met beplanting van bomen een positieve impact op het klimaat te maken. Elke voucher, geprint op gerecyclede materialen, bevat twee QR-codes. Door deze codes te scannen claimt een medewerker de boom. Met de andere QR code kan het Radboudbos bekeken worden, waar al meer dan 900 verschillende bomen gepland zijn in de omgeving van Nijmegen. De meeste nieuwe medewerkers zijn eigenaar geworden van een zachte berk, mispel, winterlinde of witte aalbes, bomen die geplant zijn in de regio van Millingen aan de Rijn. 

Bekijk het Radboudbos
 

bomen worden in de grond gezet

De uitgereikte vouchers hebben onder nieuwe medewerkers bij de introductiebijeenkomst tot veel positieve reacties geleid. Ben jij op of na 1 januari 2024 als nieuwe medewerker gestart bij de Radboud Universiteit en kon je op 12 februari niet bij de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers aanwezig zijn? Dan kun je jouw voucher nog ophalen bij de portier van Berchmanianum of meld je aan voor de volgende introductiebijeenkomst op maandag 22 april. 

Aanmelden introductiebijeenkomst