Merchandise F-secure
Merchandise F-secure

Informatiebeveiliging onder de aandacht

Tijdens de introductiemarkt van 21 augustus sloegen tien privacy & security collega's van diverse faculteiten en de divisie ILS de handen inéén om ruim 2.000 studenten te informeren over privacy & security.

Over privacy & security valt veel te vertellen. Voor de introductiemarkt is ervoor gekozen om te focussen op F-secure, het gratis antiviruspakket van Radboud/SURF. De rode stand en het onderwerp trokken de aandacht van menig student. Nieuwe studenten, maar ook studenten die al menig jaar op de universiteit rondlopen, wisten niet van het bestaan af. Regelmatig klonk het: “Is het écht gratis?” “Huh, ik wist niet dat dit er was.” “Wat handig, de mijne verloopt net.”

Merchandise F-secure

Bij het uitdelen van de flyer, de hervulbare waterflesjes en schermpoetsdoekjes gingen de experts gesprekjes met studenten aan. Naast F-secure kwamen ook andere onderwerpen ter sprake zoals EduVPN, veilig wachtwoordgebruik, de noodzaak van al dan niet gegevens delen, etc..

Druk en waardevol

Omdat het de eerste keer was dat Informatiebeveiliging op de Introductiemarkt stond, was het afwachten hoe alles zou verlopen. De gesprekken met de studenten waren voor de teamleden waardevol. Het gaf ook de gelegenheid om te proeven hoe studenten met de huidige ICT-middelen en persoonsgegevens omgaan. En wat blijkt: er zijn ook nog best veel studenten die bijvoorbeeld één wachtwoord voor alles gebruiken, in plaats van verschillende wachtwoorden.

Over een maand of twee zijn de cijfers bekend over de aanschaf van F-secure en kunnen we zien of onze aanwezigheid op de introductiemarkt heeft gewerkt.

Contactinformatie

Heb je  vragen over privacy, security of informatiebeveiliging in het algemeen?
Neem contact op met de Locale Privacy Officer of Locale Security Officer van je faculteit of divisie. Voor vragen over informatiebeveiliging in het algemeen kun je mailen naar: IB-Awareness [at] ru.nl

Organisatieonderdeel
Information & Library Services