A person looking at their phone and laptop.
A person looking at their phone and laptop.

Inloggen in BASS verandert per 26 februari

Vanaf maandag 26 februari wordt het makkelijker en veiliger om in te loggen in BASS. Vanaf dan log je in met je nieuwe Radboudaccount en moet je je extra authentiseren.

Per 26 februari log je in met je nieuwe Radboudaccount (voornaam.achternaam [at] ru.nl (voornaam[dot]achternaam[at]ru[dot]nl)) en niet meer met je u-/s-/e- of z-account. Als je een laptop van de Radboud Universiteit hebt, hoef je minder vaak in te loggen omdat je al op je werkplek bent ingelogd en jezelf hebt geauthentiseerd. Let wel op dat je buiten de campus altijd met EduVPN verbindt zodat je toegang hebt tot BASS.  

Inloggen met enkel je gebruikersnaam en wachtwoord is tegenwoordig te kwetsbaar. Daarom wordt de toegang tot steeds meer applicaties van de Radboud Universiteit beter beveiligd met Multi-Factor Authenticatie (MFA). MFA gebruikt een extra identificatiemiddel om met meer zekerheid vast te stellen dat jij inderdaad degene bent die inlogt via jouw Radboudaccount. Dat betekent dat je naast je gebruikersnaam en wachtwoord inlogt met een code die je via een sms ontvangt of via de authenticator-app.

Zonder MFA authenticatie kan je niet meer in BASS

Heb je nog geen MFA ingesteld? Je kunt MFA instellen via de portal van Office. Je kunt kiezen voor aanmelding via een authenticator-app of een sms. Wil je de gekozen aanmeldmethode aanpassen, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe telefoon hebt, doe dit dan ook in de Office portal. 

Wanneer je geen telefoon beschikbaar hebt voor MFA

Heb je geen telefoon van de Radboud Universiteit of niet de mogelijkheid je eigen telefoon te gebruiken voor MFA? Neem contact op met de ICT Helpdesk. 

Contactinformatie

Heb je vragen over deze nieuwe manier van inloggen of ervaar je problemen, neem dan contact op met ICThelpdesk [at] ru.nl (ICThelpdesk[at]ru[dot]nl) 

Organisatieonderdeel
Information & Library Services