Onderzoeker op het InScience filmfestival 2019
Onderzoeker op het InScience filmfestival 2019

InScience filmfestival biedt podium voor wetenschappelijk onderzoek

Het InScience International Science Film Festival in Nijmegen biedt ook in 2023 onderzoekers de mogelijkheid om onderzoek uit te voeren op het festival. De minimaatschappij van het festival biedt een uniek platform om het enthousiaste publiek kennis te laten maken met hun onderzoek, en om data te verzamelen voor onderzoeksprojecten.

Het InScience filmfestival in Nijmegen opent jaarlijks de wereld van de wetenschap. Dat doen ze via filmvertoningen, kunst, inspirerende gesprekken en door onderzoekers op het festival te verwelkomen. Zij krijgen de mogelijkheid om het enthousiaste en leergierige publiek te  informeren over hun onderzoek, en tegelijkertijd data te verzamelen. Door het thema van deze  achtste editie, Experimenten, staan deze onderzoeken dit jaar nog meer in de spotlight. Deze achtste editie vindt plaats van 15 tot en met 19 maart 2023. Als partner van InScience helpt de Radboud Universiteit graag om wetenschappers een podium te geven op het filmfestival.

Vorige onderzoeken 

Alle wetenschappelijke disciplines zijn welkom op InScience. In vorige edities hebben onderzoekers van de Radboud Universiteit bijvoorbeeld het experiment Gamen tegen je brein uitgevoerd. In een spel tussen mens en computer testten ze of AI op basis van hersenactiviteit  handelingen van mensen kan voorspellen. Het Hot Politics Lab van de Universiteit van Amsterdam confronteerde het publiek met hun politieke onderbuikgevoelens. De onderzoekers van de Universiteit Utrecht hielpen op hun beurt via Virtual Reality om spreekangst te overwinnen. 

Wat biedt InScience? 

  • Een onderzoekspopulatie van meer dan 10.000 enthousiaste en nieuwsgierige bezoekers
  • Een publiek dat varieert in leeftijd: 43% van de bezoekers is tussen 18 en 30 jaar, 19%  tussen 31 en 45 jaar en 20% tussen 46 en 60 jaar. 
  • Tot 4 dagen lang data verzamelen  
  • Mogelijke media-aandacht + publicatie over het onderzoek in de Festivalkrant van  InScience  
  • We denken mee over de opzet van het onderzoek, hoe dit het beste aan te pakken in de  festivalsetting en mogelijke aankleding 
  • Geen stageld vereist 

Waar moet het onderzoek aan voldoen? 

  • Het dient een duidelijk wetenschappelijk doel (verzameling van onderzoeksdata) 
  • Het is interessant en relevant voor het publiek van InScience 
  • Het betrekt InScience-bezoekers op een interactieve en enthousiasmerende manier 
  • Het voldoet aan de ethische richtlijnen van de Universiteiten van Nederland (UNL)

Contactinformatie

Jouw onderzoek bij InScience? Neem dan vóór 7 december contact op het team persvoorlichting & wetenschapscommunciatie van de Radboud Universiteit via media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl). Voor vragen kun je mailen naar hetzelfde adres, of bellen met 024-361 6000.