Introduction week of 2022
Introduction week of 2022

Installeer tijdig je Windows-updates om veilig te blijven werken

Het is belangrijk om tijdig je Windows-updates te installeren op je werkplek, zodat je veilig kunt werken met je desktop of laptop. Verbind jouw Windows-werkplek daarom wekelijks met het netwerk van de campus en herstart regelmatig je werkplek.

Voor Radboud beheerde Windows-werkplekken geldt dat het uitvoeren van Windows updates enkel mogelijk is als de werkplek regelmatig verbinding heeft met het campusnetwerk. Desktops op de campus hebben dat natuurlijk altijd, maar laptops niet. Je verbindt jouw Radboud-laptop met het campusnetwerk door op de campus in te loggen of door buiten de campus via een VPN-verbinding contact te maken met het campusnetwerk. Als je jouw laptop niet veel gebruikt, of als het een uitleenlaptop betreft, is het belangrijk hier rekening mee te houden en de laptop bij voorkeur wekelijks een keer aan te zetten en erop in te loggen om de updates te laten installeren. 

Verder is het belangrijk je laptop minimaal één keer per week te herstarten. Klik daarvoor op het groene icoontje (✳️) zodra deze in je taakbalk verschijnt. Wanneer (Windows) updates achterblijven, neemt de kans op kwetsbaarheden toe.

Contactinformatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met de ICT Helpdesk via ICThelpdesk [at] ru.nl (ICThelpdesk[at]ru[dot]nl) of +31 24 36 22222.

Organisatieonderdeel
Information & Library Services