Portretfoto Kim van Broekhoven
Portretfoto Kim van Broekhoven

Kim van Broekhoven ontvangt Noller Grant voor onderzoek naar de ontwikkeling van creativiteit

Postdoctoraal onderzoeker Kim van Broekhoven heeft de Ruth B. Noller Grant gekregen voor haar baanbrekende creativiteitsonderzoek. Kim onderzoekt hoe communicatiepatronen tussen groepsleden de ontwikkeling van creativiteit beperken of mogelijk maken, in termen van ongebruikelijke en gebruikelijke ideeën, van moment tot moment.

Om deze vraag te beantwoorden observeert ze momenteel een groep bachelorstudenten in het Honours lab ‘Innovations for a healthy lifestyle’ van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Met behulp van Design Thinking identificeren en definiëren de studenten lifestyle problemen, en ontwikkelen er een innovatieve oplossing voor. De interactie van elke groep wordt geobserveerd via audio- en video-opnames. Een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve analyses van de creatieve processen helpen bij het beter begrijpen hoe en waarom communicatieve patronen voorkomen in sociaal gesitueerde creatieve interacties, en hoe ze het creatieve proces beïnvloeden.

Noller Research Grant

De Ruth B. Noller Grant bevordert en ondersteunt opkomend, paradigmaverschuivend onderzoek met een groot potentieel voor impact op het gebied van creativiteit, creatieve onderwijsstudies en creatief denken. De beurs omvat een geldprijs van $2.000 voor onderzoek, gratis inschrijving voor de conferentie van het Creative Problem Solving Institute (CPSI) aan de Niagara University in Lewiston, New York, en een reiskostenvergoeding om de CPSI-conferentie bij te wonen.

Meer weten over het onderzoek van Kim?

Bekijk de korte video waarin ze uitlegt waarom creativiteit een belangrijke eigenschap is voor studenten.

Contactinformatie