Uitreiking eredoctoraat Lianne Hoogeveen
Uitreiking eredoctoraat Lianne Hoogeveen

Lianne Hoogeveen ontvangt eredoctoraat van partneruniversiteit uit Peru

Vanwege haar wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten op het gebied van hoogbegaafdheidsonderzoek ontving Lianne Hoogeveen op 14 februari jl. een eredoctoraat van partneruniversiteit Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) in Lima.

Lianne Hoogeveen is bijzonder hoogleraar “Identification, support and counseling of talent” bij het Behavioural Science Institute (BSI) en hoofdopleider Radboud International Training on High Ability (RITHA) bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen. Lianne heeft het eredoctoraat verkregen vanwege haar wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten op het gebied van hoogbegaafdheidsonderzoek. Zij verzorgt al jaren gastcolleges bij het PUCP en heeft een invloedrijke rol bij het onderzoek van PUCP. Lianne is tevens President van de European Council for High Ability (ECHA).

Onze faculteit werkt al 40 jaar samen met PUCP, met name op het gebied van psychologie. Al eerder heeft wijlen prof.dr. Franz Mönks die jaren aan onze faculteit verbonden is geweest als hoogleraar ontwikkelingspsychologie, een eredoctoraat mogen ontvangen van PUCP. Het is bijzonder dat deze eer de faculteit twee keer heeft mogen overkomen. Dit geeft ook aan hoe sterk de samenwerking is. Uit de samenwerking zijn diverse promoties voortgekomen en regelmatig is er sprake van student- en docentuitwisseling.

Contactinformatie