keuzemodel
keuzemodel

Loop geen voordeel mis…

Heb jij dit jaar al gebruik gemaakt van het keuzemodel? Als je er nog van wilt profiteren dit jaar, vul het dan uiterlijk 30 november in. In het Keuzemodel kun je salaris, vakantie-uren, vakantiegeld of je eindejaarsuitkering ruilen voor een (aanvullende) vergoeding van kosten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kunst-, cultuur en sportvergoeding

Je kunt €100,- (naar rato) vergoeding krijgen voor kunst-, cultuur- en sport. Doe jij activiteiten of cursussen op het gebied van kunst en cultuur of heb je een sportabonnement voer dit dan op in het keuzemodel. Voor deze vergoeding hoef je niks te ruilen in het keuzemodel. Dit valt onder het budget kunst-, cultuur- en sportvergoeding dat iedere medewerker jaarlijks ontvangt. 

Voorbeelden kunst-, cultuur- en sport mogelijkheden

  • Fietsvergoeding

Als je een fiets aanschaft voor woon-werkverkeer kun je maximaal €1500,- via het keuzemodel inzetten. Over dit bedrag heb je dan belastingvoordeel. Daarnaast is het nu ook mogelijk om, in plaats van een nieuwe fiets, een nieuwe accu voor een elektrische fiets en/of een grote onderhoudsbeurt van een fiets te declareren in het Keuzemodel. Dit kan 1x per 3 jaar.

  • Vakantieuren

Zit jij (te) ruim in je vakantie-uren, dan kun je overwegen om die uren in te zetten in het Keuzemodel of er een aantal te verkopen. Hiermee verklein je de kans dat deze uren komen te vervallen. Of als je vakantie-uren bij wilt kopen dan kan dat ook.

Meer informatie